Felfelé ívelő kártya

Budapest Card 2011A napokban kibocsátott, tartalmában és megjelenésében is megújult Budapest Kártya® bíztató  eladási számokkal és hozammal kecsegtet a 2011-es év tekintetében. Mintegy 51%-al több Budapest Kártyát adtak el a BTSZK Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft. munkatársai az év első három hónapjában a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. Ez az arány ebben az időszakban az értékesítés 61%-át jelenti a teljes tavalyi évhez mérten. A fővárosi cég vezetője rendkívüli előrelépésként értékelte az eredményt, hiszen 2010-ben mindössze 33%-os volt ez a részesedés.

{module 221}

A főváros immáron 14 éves múltra visszatekintő városkártyája, melynek eladási össz-darabszáma már tavaly túllépte az egymilliót, több alkalommal ment át tartalmi és szerkezeti változáson. Az idei év újdonsága, a minden szempontból versenyképes design mellett az ingyenes szolgáltatások bővülése, a kedvezménysávok mértékének egyszerűsítése és jelentős emelése, valamint a turista igényeit és szokásait még inkább szem előtt tartó, többféle kártyatípus bevezetése.

A városban is autóval, vagy inkább gyalogosan közlekedő, hazai közönség örömmel fogadta a az új 48 órás „Walking Card” (Sétáló kártya) megjelenését, amely az ingyenes tömegközlekedés nélkül is ugyanazokat a kedvezményeket biztosítja, mint a már évek óta jól bevált, 2 napra szóló testvére. Újdonság még a 24 órás kártya is, melyet elsősorban a rövid ideig itt tartózkodó üzletemberek használnak majd. A Junior változat a fiatalabbak számára teszi lehetővé a budapesti szolgáltatások kedvezményes igénybevételét. Természetesen, a leginkább keresett három napra (72 órás) szóló típus is kapható. A 2011-es évben három, a város turisztikailag frekventált pontján elhelyezkedő múzeum: a Szépművészeti, a Néprajzi és a Budapesti Történeti Múzeum látogatása ingyenes a kártyával. Mindemellett, a kártya tulajdonosa ingyenesen vehet részt egy pesti vagy budai gyalogos városnéző túrán. A főváros új turisztikai brandjét viselő ’All in’ szlogennel fémjelzett kártyasorozat, amely évről-évre más és más városkép-részletet hordoz majd, nemcsak a termék sokszínűségére és a gazdag szolgáltatás-kínálatra utal, de a városkártya gyűjtőknek is örömet szerezhetünk.

A kártya megvásárolható  a budapesti turisztikai információs pontokon, a BKV-pénztárakban és a szállodákban, valamint a Kártya on-line felületén: www.budapest-card.com.

{module 221}