Mesterek vacsorája

Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség2011. április 9-én került sor a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség által szervezett, a mesterek felavatásának hivatalos báljával egybekötött Mestervacsorára. A díszvacsorát követően került sor a mesterek felavatására, ahol a szakma kiváló művelői vehették át mesterlevelüket. A rangos eseménnyel kapcsolatban Prohászka Bélát, az MNGSZ elnökét kérdeztük.

{module 221}

– Hogyan értékelné  a 2011-es Mestervacsorát?

– Mindenképpen pozitívan, már csak azért is, mert kiderült, hogy 2010-ben is voltak olyan szakemberek Magyarországon, aki méltók erre a címre. A „Mester” szó ugyanis számomra a leget jelenti, a szakmán belüli legnagyobb címet. Azonban az, hogy most ezek a szakemberek megkapták az oklevelet, az nem a csúcs, hanem egy állomás a karrierjükben. Innentől kezdve a Mester feladata, hogy a meglévő tudását megfelelően átadja, mindemellett természetesen továbbképezze magát. 

– Milyen volt a rendezvény visszhangja?

– Úgy vettem észre, hogy mindenkinek nagyon tetszett. Főként azért is, mert kiváló  magyar alapanyagokból készült a vacsora minden fogása. Ezen az estén egyébként 24 szakembernek adtunk át elismeréseket különböző szakmacsoportokban, valamint életműdíjat is osztottunk. A Mestervacsorán nem csak ételeket, hanem finomabbnál finomabb italokat is kóstolhattak a vendégek – A bállal egybekötött díszvacsorának ezúttal a lajosmizsei Tanyacsárda adott otthont. Hogyan esett rá  a választás?

– A Tanyacsárda számomra, és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség számára is az a hely, amely már önmagában is egy hungarikum és egy érték. A csárda már régen rájött arra, hogy nem csak ételt kell kínálni a kedves vendégnek, hanem egy komplett csomagot, gondolok itt például a lovas-, vagy kulturális programokra. Azért is esett rájuk a választásunk, mert minden feltételt tudtak biztosítani, amire nekünk szükségünk volt ahhoz, hogy a Mestervacsora színvonala a lehető legnagyobb legyen. 

Oklevélben részesültek a 2011-es Mestervacsorán:

MESTERSZAKÁCSOK:
Baranyi Ferenc
Dániel Balázs
Holda József
Horváth Zsolt
Magyar Szabolcs
Maurer István
Szíjártó Balázs
Tímár Attila
Varga Gergely
Vigh Zoltán 

ÉLETMŰDÍJAS MESTERSZAKÁCSOK:
Luiszer Miklós
Varga János  

MESTERCUKRÁSZOK:
Erdős Hanna
Lukács Péter
Veszely Attila 

ÉTTERMI MESTEREK:
Hajzer Tamás
Leányvári Lóránt
Szabó Péter
Szilágyi Attila 

ÉLETMŰDÍJAS ÉTTERMI MESTEREK:
Csetneki László
Gieler György 

BARTENDER MESTER:
Horváth Attila 

ÉLETMŰDÍJAS BARTENDER MESTER:
Holócsi János

{module 221}