Fontos „magyar-témák” a Duna Turisztikai Marketingegyesület bécsi ülésén

A Duna Turisztikai Marketingegyesület (Die Donau: www.danube-river.org) október 8-án Bécsben tartotta soros marketingülését, amelyen több, Magyarországot is közvetlenül érintő fontos téma szerepelt. Napirenden kívül a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselője, Kovács Balázs tájékoztatta az ülésen részt vett német, osztrák, szlovák, horvát, szerb és román partnereket a kolontári vörösiszap-katasztrófa következményeinek felszámolása érdekében tett magyar erőfeszítésekről, valamint kérte az Egyesület főtitkárát, hogy a folyamatosan biztosított friss információk alapján hívják fel a partnereik figyelmét arra, hogy Magyarországon a kedvelt turisztikai célpontok, valamint a turisták teljes biztonságban vannak.

A Duna menti országok turisztikai összefogását biztosító nemzetközi Egyesület ülésén a 2011-es év központi témájaként az ökoturizmus és a Duna (Donau natur pur) vezértéma került elfogadásra. Az egyesület elnöke, Dr. Gerhard Skoff az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalások alapján beszámolt a turizmus kiemelt helyéről a készülő Duna-stratégiában, s a közép-európai gazdasági térség szempontjából hangsúlyozta a kidolgozás alatt lévő Európai Uniós Duna-stratégia fontosságát.

A Die Donau az egyik legrégebbi nemzetközi turisztikai szervezet, amely 1970 óta fogja össze a Duna menti országokat a folyó közös promóciója, s minél szélesebb körű turisztikai hasznosítása érdekében. Mint ismert a Duna Turisztikai Marketingegyesület – a 2011 első felében esedékes soros magyar EU elnökség „előestéjén” – idén decemberben Budapesten tartja soron következő közgyűlését, valamint a hajózási és kerékpározási Duna-konferenciákat, ahol a témában több száz nemzetközi résztvevő cserélhet majd eszmét. A bécsi központú szervezetnek Magyarország is négy évtizede tagja: a tagságból eredő feladatokat a Magyar Turizmus Zrt. bécsi külképviseletén keresztül látja el. Az MT Zrt. Ausztriában végzett aktivitásáról, valamint a nemzetközi Egyesület munkájáról további információk itt: www.ungarn-tourismus.at, illetve www.danube-river.org