Hotel Venus amely Aphrodite is

Venus Szálloda, ZalakarosA Hotel Venus wellness és családbarát szálloda Zalakaros központjában, zöldövezetben fekszik, mindössze 100 méterre a Gránit Gyógyfürdő bejáratától. A jelenlegi épületben 38 két-, valamint háromágyas, illetve több kétágyas luxus és családi szoba található. A szálloda wellness részlegét élménymedencék, jacuzzi, gőzfürdő, finn- és infraszauna alkotják.

Most a Hotel Venus 3-ról 4 csillagos szállodává való fejlesztése, szolgáltatási palettájának bővítése az Európai Unió támogatásával, valamint az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 2010 őszére befejeződik.

A támogatás értéke az beruházás összértékének 27%-a, 145 millió forint. Wellness- és étterembővítés, squash pálya és a 60 autót befogadó mélygarázs az új szárny építésével együtt kerül átadásra.

A szálloda új szárnya – amely az Aphrodité nevet kapta – 30 egyedileg kialakított és „saját névre” elkeresztelt szobái és lakosztályai extra tágasak lesznek. Különösen a friss házasok örülhetnek majd a jacuzzit is magába foglaló nászutas lakosztálynak. A családi, mintegy 50 m2-es apartmanok, valamint az elnöki lakosztály minden igényt kielégítenek.

Emellett beadásra került energetikai pályázatuk is, mely a megújuló természetes energia használatára alapul: a napkollektorok és a hőszivattyúk a létesítmény összenergia-felhasználásának jelentős részét fedezik.

Ami különleges és talán az országban egyedülállóvá teszi a szálloda üzemeltetést, hogy önálló, saját farmjukról szerzik be az élelmiszerek nagy részét.

A farm Garaboncon, egy kis zalai faluban található. Három éve kezdődött a lepusztult telep korszerűsítése. Ehhez 15 millió forintnyi európai uniós támogatást nyertek, amelyet kiegészítettek saját erővel.
A XXI. század gasztronómiai szemléletét valósítja meg Magyarországon a Hotel Venus – Aphrodite, amikor a vállalkozás saját mintagazdaságában termelt nyersanyagokból készült ételeket kínál vendégeinek. Míg Ausztriában, Németországban vagy Olaszországban e gondolkodásmód a mindennapok része, hazánkban erre eddig alig akadt példa.

A „több, mint bio” élelmiszer alapanyagok a szállodától 5 km-re lévő farmról származnak, amely egy modern kori paraszti gazdaság, ellentéte az elembertelenedett nagyüzemi termelésnek.

A farmon zöldség-, gyümölcs- és gabonatermesztés, valamint állattenyésztés folyik, 8,3 hektáron.

Itt az állatok kifutóban, szabadon mozoghatnak, a közérzetük összehasonlíthatatlanul jobb, mint szűk ketrecekben tartott társaiké.

Az állatok takarmányát maguk termesztjük, és saját keverőben készítik elő számukra. Nem használnak vegyi adalékanyagokat, hozamfokozókat, táplálásuk teljesen természetes.
A szálloda teljes hús- és tejtermék igényét fedezi a farmon tartott 700 hízócsibe, 200 tojótyúk, 27 anyakoca, ugyanannyi hízó – köztük mangalicák is – 45 süldő, 23 anyajuh, 19 bárány, 13 hízómarha, 2 db tejelő tehén, 8 anyanyúl. Lovakat is tartanak.

A töltelék és füstölt árut a letenyei vágóhídon állítják elő, saját állataikból. Zöldséges kertjük biztosítja a friss salátát, hagymát, paprikát, paradicsomot, uborkát, burgonyát, káposztát és sárgarépát.
A saját birtokon való gazdálkodás munkalehetőséget teremt a környéken élőknek, az élelmiszereket nem kell messziről szállítani, tartósítani, tárolni, éretlenül leszedni. Ugyanakkor a helyi ízek révén igazi zalai ételkülönlegességek előállítására van mód. Ilyenek például a krumplis prósza, a dödölle vagy a rakott padlizsán.

A további nagyszabású tervek között szerepel egy honfoglalás kori jurtatábor, felnőtt-gyermek szórakoztató park, és skanzen építése.