Költekezniük kell a Szép-kártyásoknak

SZÉP-kártyaFejenként átlag 43 ezer forintot kell az érintett kártyabirtokosoknak elkölteniük év végéig a Szép-kártyájukról, mert a 2011-ben a kártyára utalt összegek már csak az idén használhatók fel.

{module 221}

Több százmillió forinttól kell megszabadulnia idén több ezer munkavállalónak a Szép-kártyákról, mert az azokra 2011-ben utalt pénzek elvesznek, ha 2012 végig nem költik el – írja a Napi Gazdaság.

Széchenyi Pihenő (Szép) Kártyát 2011-ben az OTP és az MKB bocsátott ki. Az OTP-s kártyákon 300 millió  forintja van, nagyjából hétezer munkavállalónak, az MKB-nél ennek töredéke. Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója a lapnak elmondta: a 300 millió forint év végéig elfogyhat, ha átlagban heti 50 millióval csökken az érték.

A költést nehezíti, hogy a 2011-es pénzt csak szállásdíjfizetésre lehet felhasználni, hiszen induláskor csak ez az egy számla volt a Szép-kártyán, és 300 ezer forintig lehetett rá kedvezményes adózással juttatást adni. Fejenként átlag 43 ezer forintot kell az érintett kártyabirtokosoknak elkölteniük. Úgy is lenullázhatják az egyenlegüket, hogy előre foglalnak szállást – akár jövő húsvétra – írja a lap.

/MTI/

{module 221}