A német sajtó szerint „Budapest az érzékek városa”

0
24

Az MT Zrt. németországi képviselete aktív sajtómunkájának köszönhetően az elmúlt hetekben számos tudósítás jelent meg Budapestről, méltatva fővárosunk Németországban eddig még kevésbé ismert vonzerőit.

Budapest, Citadella

A 116 ezer példányszámban megjelenő Mittelbayrische Zeitung a képviselet havi sajtó-hírlevelének témáit dolgozta fel az utazási rovatában. A féloldalas cikk középpontjában a magyarországi események – Országos Étterem Hét, Húsvét Szentendrén a Skanzenben, Sziget Fesztivál – és az ezekhez kapcsolódó élmények álltak. Szintén az élvezeteket hangsúlyozza a Mittelbadische Presse féloldalas írása, amely az Easyjettel közös tavalyi sajtóút nyomán született. A cikk, amely az „Elmerülés az érzékek birodalmában“ címet viseli, fővárosunkat az egyik legérdekesebb városként mutatja be, amit mindenféle szempontból a sokszínűség és fiatalos lendület jellemez.

A 71 ezer példányban megjelenő és az üzleti utazók, utaztatók körében népszerű Business Traveller idei első számában újra ír Budapestről, ezúttal az „Érzékek városa“ címmel.

A négyoldalas cikk szintén méltatja fővárosunk hihetetlenül sokrétű kínálatát: legyenek azok a Duna-parton sorakozó díszes épületek, a város zenei kínálata, az Opera, Klezmer koncertek, a Tavaszi vagy a Sziget Fesztivál, a romkocsmák és a budapesti fürdők. Az író kiemeli továbbá az itt élők jól érzékelhető életszeretetét.

„Édes élet“ címmel a Deutsche Bahn magazinja, a DB mobil is bemutatja Budapest „érzéki oldalát“: a havonta több mint 500 ezer példányban megjelenő és a német vonatokban is kihelyezett színes újság kedvcsináló képekkel is illusztrált hétoldalas cikkben ír a budapesti kávéházakról – New York, Ruszwurm, Gerbeaud, Fröhlich, Tortaszalon – és az ott megkóstolható specialitásokról.

fotó: wikipedia.org