A német sajtó szerint „Budapest az érzékek városa”

Az MT Zrt. németországi képviselete aktív sajtómunkájának köszönhetően az elmúlt hetekben számos tudósítás jelent meg Budapestről, méltatva fővárosunk Németországban eddig még kevésbé ismert vonzerőit.

Budapest, Citadella

A 116 ezer példányszámban megjelenő Mittelbayrische Zeitung a képviselet havi sajtó-hírlevelének témáit dolgozta fel az utazási rovatában. A féloldalas cikk középpontjában a magyarországi események – Országos Étterem Hét, Húsvét Szentendrén a Skanzenben, Sziget Fesztivál – és az ezekhez kapcsolódó élmények álltak. Szintén az élvezeteket hangsúlyozza a Mittelbadische Presse féloldalas írása, amely az Easyjettel közös tavalyi sajtóút nyomán született. A cikk, amely az „Elmerülés az érzékek birodalmában“ címet viseli, fővárosunkat az egyik legérdekesebb városként mutatja be, amit mindenféle szempontból a sokszínűség és fiatalos lendület jellemez.

A 71 ezer példányban megjelenő és az üzleti utazók, utaztatók körében népszerű Business Traveller idei első számában újra ír Budapestről, ezúttal az „Érzékek városa“ címmel.

A négyoldalas cikk szintén méltatja fővárosunk hihetetlenül sokrétű kínálatát: legyenek azok a Duna-parton sorakozó díszes épületek, a város zenei kínálata, az Opera, Klezmer koncertek, a Tavaszi vagy a Sziget Fesztivál, a romkocsmák és a budapesti fürdők. Az író kiemeli továbbá az itt élők jól érzékelhető életszeretetét.

„Édes élet“ címmel a Deutsche Bahn magazinja, a DB mobil is bemutatja Budapest „érzéki oldalát“: a havonta több mint 500 ezer példányban megjelenő és a német vonatokban is kihelyezett színes újság kedvcsináló képekkel is illusztrált hétoldalas cikkben ír a budapesti kávéházakról – New York, Ruszwurm, Gerbeaud, Fröhlich, Tortaszalon – és az ott megkóstolható specialitásokról.

fotó: wikipedia.org