Online szövetségben

Online Utazásközvetítők SzövetségeA változó utazási szokások, valamint a magyar utasok érdekeinek védelme érdekében, a Start Utazási Iroda kezdeményezésére még a nyári főszezon előtt megalakítanák az Online Utazásközvetítők Szövetségét – jelentette az MTI. Az elmúlt évek utazási botrányai nyomán támadt bizonytalanság alapvetően kezdte ki az utazási irodák iránti bizalmat, amelyet csak rendezett és világos elvek mentén felépített szövetséggel és az utasok melletti következetes kiállással lehet visszaszerezni – idézte Geri Károlyt, a Start Utazási Iroda ügyvezetőjét, a szövetség kezdeményezőjét az utazási iroda közleménye.

{module 221}

Mivel a külföldi, elsősorban nyaralási célú utazások javarészét a magyar utasok már az interneten bonyolítják, a szövetség az iparágban minden érdekelt céget és szervezetet felhív, hogy csatlakozzon a szövetséghez, függetlenül attól, hogy az értékesítéseik mekkora hányada zajlik az interneten.

Geri Károly a szövetség alapelvét abban határozta meg, hogy az utazási irodák mindenkor felelősek a kiajánlott utakért. A szolgáltatók abban érdekeltek, hogy a megrendelő elégedett legyen, ezen kívül az utasnak minél  több információval kell rendelkeznie, hogy a legjobb nyaralási döntéseket hozza meg. Az Online Utazásközvetítők Szövetsége várhatóan április 15-én kezdi meg hivatalos működését.

{module 221}