A kerékpáros kihívás

Mountainbike Challenge 2011Mountainbike Challenge néven új hegyikerékpáros versenysorozat indul, amely az egész bringás szezont átfogva, változatos eseményekkel várja a kerekeseket. A rendezvénysorozat, amely öt különböző  eseményből áll, a hegyikerékpározás népszerűsítését tűzte ki céljául és elsősorban a hobby és szabadidő bringásokat szólítja meg, természetesen teret adva a komolyabb, versenyorientált kerekeseknek is.

{module 221}

Öt különböző helyszínen, öt különböző erőpróba vár a Mountainbike Challenge rendezvényein rajthoz állókra, öt hónapon át májustól szeptemberig, Zalaegerszegtől Miskolcig. A változatos sorozat lehetőséget nyújt Magyarország felfedezésére, ahol hangsúlyosan kap szerepet a vidéki vendégszeretet, valamint a falusi turizmus népszerűsítése. Minden helyszínen kiemelt figyelmet kapnak a családdal érkezők és változatos programokkal várnak mindenkit az események szervezői.

A Mountainbike Challenge versenyei: 

2011. május 14. Pannonicum 10 órás Terepkerékpár Maraton, Zalaegerszeg
A Mountainbike Challenege első kihívása! 10 órás maraton verseny a zalaegerszegi Alsóerdőben, az Egerszeg Fesztivál keretei között. 

2011. június 25. MTB Piknik, Vértesboglár
Kockás pléd, uzsonnás kosár: igazi piknik hangulat, ahol a Vértes tengernyi szépsége és az ország legfinomabb fánkja várja a célba érkezőket. 

2011. július 9-10. Drótszamár Fesztivál, Erdőbénye
Bort, Bringát, Békességet: a változatos versenyek és programok középpontjában a szőlődűlők, a borospincék  és a bor állnak. 

2011. augusztus 13. MOFÉM Underworld Kupa, Budapest
A főváros kicsit másképp: alulról! A kőbányai pincerendszerben zajló viadal, ahol 150 éves sötétség, nyirkos járatok, éles kanyarok várnak a résztvevőkre. 

2011. szeptember 10. Fehérkő-Lápa Hillclimb, Miskolc
Egyenkénti indítású terep időfutam 7,3 km hosszan a Bükk kiemelt szépségű szakaszán, ahol a leggyorsabb versenyző elnyeri a Fehérkő Lába megtisztelő címet. 

A versenysorozat mind az öt helyszínén rajthoz állók – az elért helyezéstől függetlenül -, díjazásban részesülnek!

{module 221}