Szakmai-pénzügyi befektető a Turizmus Kft.-ben

A Turizmus Kft.-nél jelentősen változott a tulajdonosi struktúra. Szakmai és egyúttal pénzügyi befektetőként 50 százalékos üzletrészt szerzett a Turizmus Invest Kft. A másik 50 százalékban meghatározó, de immár nem többségi tulajdont mondhat magáénak Szebeni Zsolt, aki továbbra is a szakmai munkáért felelős ügyvezetője a cégnek, valamint Révész Róbert a kft. kereskedelmi tevékenységéért felelős igazgatója.

A Turizmus Invest képviseletében Bózsik András ügyvezető igazgatóként irányítja a Turizmus Kft. cégszerű működését.

Az új tulajdonosi kör ambiciózus célja, hogy szakmailag megerősítse a Turizmus Kft. piacvezető szerepét, s közben jelentősen növelje a cég bevételeit és nyereségét.

A Turizmus Kft. koordinátái, valamint a kiadványokat jegyző szerkesztők, újságírók és médiaértékesítők személye és elérhetősége változatlan.

A kiadó marketingigazgatója október elsejétől Kelecsényi Ágnes. A magyar turisztikai közéletben ismert és elismert szakember szerepvállalása, a marketingigazgatói poszt létrehozása jelzi a cég tulajdonosainak szándékát, a Turizmus Kft. növekedési pályára állítását. A jövőben Kelecsényi Ágnessel a Turizmus Kft. szakmai vezetőjeként találkozhatnak majd mind az államigazgatás, mind a szakmai szervezetek és a vállalkozások képviselői. A kiadó reményei szerint az új marketingigazgató tevékenysége révén növekszik a nyomtatott, illetve online termékek példányszáma, illetve olvasottsága, ennek nyomán pedig mindezek hirdetési árbevétele. Nem titkolt cél az sem, hogy mind jelentőségükben, mind eredményességükben erősödjenek a Turizmus Kft. szakmai rendezvényei is.

Kelecsényi Ágnes eddigi pályafutását csak a forma kedvéért érdemes felvázolni, hiszen a turisztikai szakma egyik legismertebb szereplőjéről van szó. Korábban találkozhattak vele, többek között az Országos Idegenforgalmi Hivatal marketingvezetőjeként (1990-1992), a Thermal Hotel Helia értékesítési és marketingigazgatójaként (1992-1997), a Swissair magyarországi értékesítő menedzsereként (1997-2002), a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatójaként (2002-2007), majd a Ramada Resort Aquaworld Budapest értékesítési és marketingigazgatójaként (2007-2010).