Rövid hírek 2010.10.05.

55 = 555555 = 5555

Ez évben ünnepli 55. születésnapját a Hungária pezsgőmárka, amely a Törley Pincészet vezető terméke.
Ez alkalomból megalkották a Hungária 55 limitált szériát, amelyből mindössze 5555 palackot töltöttek meg.
Az ünnepi ital különlegesen száraz palackos erjesztésű és érlelésű, amely Charodonnay és Pinot Noir keveréke 16 hónapig erjesztették és díszcsomagolásban hozták forgalomba.

*****

Erősít a BDO

Erősítette hazai pozícióját a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan szolgáltató Kft., amely a jövőben még intenzívebben kíván foglalkozni szállodafejlesztési tanácsadással és új munkatársaik között találhatjuk Hegedűs Attilát és Németh Richárdot.

*****

25. évforduló

Partnerpartin ünnepelték a budapesti Béke Szálló felújításának 25. évfordulóját, amely ma már a Radisson Blue Béke néven várja vendégeit.
Az ünnepi esten köszöntötték az egykori igazgatókat Benze Gábort és Acél Györgyöt, s mindazokat, akik 25 éve egyfolytában ott dolgoznak a szállodában.
A szálloda mai igazgatója Dömötör Miklós kiemelte, hogy sikerük alapja a minőség állandó biztosítása, a vendégek megbecsülése.

*****

Nevet változtatott a hévízi Rogner

A hévízi Rogner Hotel & Spa Lothus Therme a jövőben Lotus Therme Hotel & Spa néven folytatja működését, amelynek menedzsmentjét az Accent Hotel Management biztosítja. A szálloda új igazgatója Pusztai Erzsébet.

*****

Kínai a Tisza Szálló

Kínai befektetők vásárolták meg az elmúlt napokban a szolnoki Tisza Szállót. A vevők a vételárat teljes egészében kifizették, a hotel mellett éttermet és fürdőt is magában foglaló létesítményt októbertől üzemeltetik – közölte Tóta Áron, az új tulajdonosi kör jogi képviselője.
Az adásvétel összegét üzleti titokként kezelik, nem hivatalos információk szerint a vevő több százmillió forintot fizetett az ingatlanért. Az új tulajdonosok tervei szerint fejlesztik majd a műemlék jellegű épületet, megtartva a jelenlegi szolgáltatásokat és a teljes dolgozói állományt.
Az épületre egy külső liftet szerelnek, felújítják a hotelszobákat, a szociális helyiségeket, illetve a recepció előtti vendégváró teret. Lipóczki János, a régi tulajdonos cég ügyvezető igazgatója korábban elmondta: az elmúlt években látványos beruházásokat saját források hiányában nem tudtak megvalósítani, emiatt döntöttek tavaly a szálló értékesítése mellett. (forrás: Index)

*****

Némedi József lett az Étrend Egyesület új elnöke

Tisztújító közgyűléssel vette kezdetét a Magyar Konyhafőnökök Egyesületének új időszámítása. Az egyesület létrejöttének eredeti célja volt, hogy megújítsa a gasztronómiát, és tömörítse a szakmájáért tenni akaró chefeket.
Sikeres, és eredményes éveket tudhat a háta mögött az egyesület. Számos kezdeményezése ért célba, és komoly része van a mai magyar gasztronómia fejlődésében. Éppen ezért vált szükségessé az egyesület megújulása.
Némedi József az egyesület újonnan megválasztott elnöke programjának két alap pillére van. Meg kell tartani azt a tagságot, akinek sok évtizedes szakmai tapasztalatára támaszkodva lehet építkezni. Be kell vonni a fiatalokat, és teret kell biztosítani számukra tapasztalatszerzésre, eszmecserék folytatására.
Az új elnökség a csapat erejében látja a jövőt és az egyszemélyes elnök centrikus egyesület helyett, tagozódásban, és feladatok megosztásában hisz. Az új elnökség vállalja, hogy elkészít egy éves programtervet, és a szerint cselekszik. Átlátható, tiszta működést teremtenek. A megválasztott elnökség ég a tettvágytól, de mindig szem előtt kívánja tartani az egyesület eredeti célját. Nem konkurálni szeretne más szakmai szervezettel, hanem együttműködni, kiegészíteni őket.
Az egyesület tagjai részére új ingyenes szolgáltatás került bevezetésre. Dr Száldobágyi Zsigmond ügyvéd munkajogi segítségnyújtása.

*****

Fürdőkultúránk elfeledett titkai

2010. október 9-én nemcsak a hazai fürdők vizébe, hanem a fürdők kultúrájába is belecsobbanhatnak az érdeklődők, ugyanis e napon rendezik meg első alkalommal a Magyar Fürdőkultúra Napját. A hagyományteremtő szándékkal elindított rendezvény keretében egy olyan közösségi élmény valósul meg, amely hazánk gazdag egészségturisztikai kínálatára kívánja felhívni a figyelmet. A Magyar Fürdőkultúra Napja népszerűsítésében a Magyar Turizmus Zrt. szorosan együttműködik a szervező Magyar Fürdőszövetséggel.
Október 9-én az akcióhoz csatlakozott közel 40 fürdő és gyógyfürdő meghosszabbított nyitva tartás keretében 50%-os belépési kedvezménnyel és helyenként még a fürdőbeli szolgáltatások díjainak csökkentésével is várja a csobbanni vágyókat. Az érdeklődők ráadásul különböző előadások és vetítések által betekintést nyerhetnek a magyar fürdőkultúra több száz éves történetébe, továbbá megismerhetik a fürdőruha történetét, és nyomon követhetik a fürdőruha divatot az 1920-as években megjelenő – a mai fürdőruhák ősének tekintendő – öltözékektől a mai kor bikini kínálatáig. A programokat különböző kulturális,- egészségügyi- és sport programok, bemutatók is kiegészítik az akcióhoz csatlakozott fürdőkben.
Annak érdekében, hogy minél több érdeklődőhöz eljusson a rendezvény híre, a Magyar Turizmus Zrt. saját kommunikációs felületein népszerűsíti a Magyar Fürdőkultúra Napját. A fürdőzni vágyók az EXIT magazin őszi különszámában és a Társaság Itthon otthon van turisztikai mellékletében is olvashatnak az akcióról.

*****

Moszkvai kitüntetés

A „Turizmus Világnapja” alkalmából az orosz „Szövetségi Turizmus Ügynökség” nagyszabású gálát szervezett 2010. szeptember 24-én a moszkvai President hotel termeiben. A gálán megjelent Oroszország turisztikai vezetése, a legjelentősebb vállalkozások és szervezetek képviselői.
A gála keretében osztották ki az ún. „Senkevich” díjakat, amellyel minden évben egy-egy kategória legjobbjait díjazzák. Ebben az évben nagy megtiszteltetés érte a Magyar Turizmus Zrt. oroszországi külképviseletét. Az Oroszországban működő legjobb nemzeti turisztikai külképviselet díját a Zrt. moszkvai külképviselete kapta meg. Az elismerő oklevelet Szegedi Andrea külképviseletvezető vette át Anatolij Ivanovich Yarochkintól, az Ügynökség vezetőjétől.

*****

Újra nyitott a Halászbástya étterem

Hosszú évek után újra nyitotta kapuit a Halászbástya kilátótornyában berendezett étterem, amelyet 300 millió forintért újítottak fel és 20 évre vett bérbe a Liget-Terasz Kft.
Budapest új Top étterme 50 fős, ahol szervesen illeszkedik egymáshoz a mai modern vendéglátás megkívánta berendezés és a féltőn őrzött műemlékek.
Az új étterem konyhafőnöke Hammer Zoltán, aki elmondása szerint főként magyar ételekkel várja a vendégeket, de nem hiányoznak az étlapról a nemzetközi fogások sem.
Legyen szó magyar vagy nemzetközi ételekről, mindezek a fine dining szellemében készülnek.