Turizmus az iPhone-on

Elkészült Magyarország turisztikai adatbázisaElkészült Magyarország iPhone-ra szánt turisztikai adatbázisa. Az Apple webáruházából ingyen letölthető alkalmazás közel 25 ezer magyar turisztikai szolgáltató adatait tartalmazza. A Magyar Turizmus Zrt. gondozásában készült alkalmazás angol és magyar nyelven ezen a címen érhető el az App Store-ból. A felhasználók szálláshelyek, éttermek, fürdők és látnivalók közül válogathatnak, de a beépített Google-térkép segítségével különböző szempontok, például a tartózkodási helyhez igazodva is lehet böngészni.

Az alkalmazás iPad és iPod Touch készülékeken is működik. A látnivalók leírása mellett képgaléria segíti a tájékozódást. A megtekinteni kívánt látnivalókhoz kapcsolódva ötnapos időjárás-előrejelzéssel lehet optimális időpontot választani. Közösségi oldalakhoz csatlakozva még az aktuális üdülési ajánlatok között is szemezgethetünk.

A szoftverben a magyarországi aktualitásokról is tájékoztatást nyújtó, éjjel-nappal hívható Concierge szolgálat száma is megtalálható. A külföldi vendégek olyan hasznos kiegészítőket is elérhetnek, mint a hangos szótár vagy a valutaváltó.