Új fejlesztések a Velencei-tónál

Új fejlesztések a Velencei-tónál

Az utóbbi időben számos fejlesztés valósult meg a Velencei-tó környékén, melyről örömmel számolt be Gárdony Város Önkormányzata.

Új fejlesztések a Velencei-tónál

Megújult az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő gyógycentruma, balneoterápiás részlege, melybe a Fejér megyei nyugdíjasokat hatalmas kedvezménnyel várják. A helyiségek csúszásmentes burkolatot kaptak, a súlyfürdő medencét újraburkolták és szerelvényezték, az iszap-, és masszázskezelők teljes átalakításon estek át.

Az egyes kezelőhelyiségek más-más tematikát, hangulati elemeket tartalmaznak, mint például kávé-, narancs-, tavasz kezelő, stb. Az átalakítások mellett a kapacitás is nőtt, mely az utóbbi egy évben a magasabb vendéglétszámhoz igazodott. 

Egy éven belül a gyógyászati részleg 10 kezelőhelyiséggel és 14 fő munkavállalóval bővült. Az újranyitás alkalmával most egyedi csomagkedvezményeket nyújtanak nyugdíjasok számára. 2014. szeptember 23-án Kovacsics Imre igazgató sajtótájékoztató keretében mutatta be az újdonságokat.

A gyógy- és termálfürdő mellett sportcsarnokká bővült a gárdonyi általános iskola tornaterme, melyet 2014. szeptember 26-án 16.30-kor látványos sportgálával vesznek birtokba a város sportolói, sportot szerető polgárai. A 110 millió forintos beruházás eredményeképpen szabványos méretű kézilabdapálya létesült a városban.

2014. szeptember 27-én 13:00-kor Kontur András szobrászművész alkotását avatja a Velencei-tó parti település az új, tavasszal átadott, tóparti kerékpárút mellett kialakított sétányon, az agárdi csónakkikötőnél. A Herman Ottó Emlékév jegyében készült alkotás a Herman Ottó szobor, mely a sétány mellé tervezett szoborpark első eleme. A majdani szobrok olyan, a Velencei-tó természetvédelmében résztvevő, a tó természeti kincseit feltáró, az értékmegőrző munkában kiemelkedő teljesítményt felmutató, a Velencei-tóért végzett munkája alapján elismert személyiségekről fognak készülni.