Zsebbe rejthető Óbuda

Zsebbe rejthető ÓbudaBús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a III. kerület fejlesztésének – többek között – egyik legfontosabb területének a turizmust tekinti. Az önkormányzat évekkel ezelőtt célul tűzte ki Óbuda turisztikai fejlesztését, mert a városrész jelenleg döntően az átmenő forgalom színtere.

{module 221}

Az emberek átutaznak Óbudán Szentendre, Visegrád vagy Esztergom felé, ezért fontos, hogy meg tudják mutatni: érdemes megállni a kerületben, Óbuda célállomásnak is kiváló.  Itt a Hajógyári-sziget, a Gázgyár, az Aquincumi Múzeum; a Fő téren és környékén már nyolc-kilenc múzeum talált otthonra, azaz nyugodtan állíthatjuk, hogy múzeumi negyeddel is rendelkeznek. A Zichy-kastély rejtette lehetőségekre állami szinten is érdemes odafigyelni és fejlesztési eszközöket fordítani – mondta Óbuda első embere. Emlékeztetett: nemcsak Magyarország, hanem Európa legnagyobb fesztiválja a Sziget, melynek a III. kerület ad otthont. – Ha a fiatalok ki akarnak jönni a Szigetről, meg kell tudni mutatni nekik, mit érdemes megnézni Óbudán. Kül- és belföldi turistának bemutatni, hogy van itt annyi látnivaló, amiért érdemes több napot is eltölteni nálunk. Bús Balázs Óbuda római kori emlékeire utalva elmondta: a kerület kulturális értékei méltóak arra, hogy fővárosi szinten kezeljék azokat, és fejlesztésükre országos figyelem irányuljon.

Különleges hely, ahol egyszerre vannak jelen a különböző történelmi korok emlékei és az égbe nyúló toronyházak, múlt és jelen.
Hasznos útitársként ajánlják a látogatók figyelmébe kerületük értékeit, szálláshelyeit és vendégváró létesítményeit bemutató applikációikat. Remélik, az új turisztikai GPS-sel megkönnyítik Óbuda-Békásmegyer felfedezését, az applikáció segítségükre lesz az óbudai varázs megtalálásában.

De mit tud az app?

Óbudán összesen 182 intézményt, nevezetességet, vendéglátóhelyet mutat be. Az adatbázisban 21 turisztikai látványosság, 8 múzeum, 24 templom szerepel. Szolgáltatások: 43 étterem, 16 szórakozóhely, 24 szálláshely adatai. Gazdag illusztráció: 505 fénykép.

Az egyes helyekről rövid leírást talál az érdeklődő, a helyekhez tartozó praktikus adatokat (cím, telefonszám, e-mail, weboldal) elmentheti az iPhone telefonkönyvébe. Egy kattintással megnézheti a látnivalók weboldalát, Facebook oldalát.
A nevezetességeket megkeresheti a térképen, sőt aktuális pozíciójától útvonalat is tervezhet. A könnyebb kezelést segíti, hogy az egyes helyeket elmentheti a kedvencei közé, és a legnépszerűbb, mások által kedvencnek jelölt helyeket is megnézheti. Az adatokban kereshet bármilyen szóra, vagy kategóriák szerint böngészhet.

{module 221}