A Balaton Sound lett a legjobb

A tavalyi Sziget győzelem után idén – egy másik kategóriában – a Sziget Szervezőiroda legfiatalabb zenei fesztiválja győzedelmeskedett a legnagyobb fesztivál elismerés, a Festival Awards Europe megmérettetésén.

Balaton Sound zenei fesztivál

Ezúttal – a „közepes méretű” fesztiválok közt – a Balaton Sound bizonyult Európa legjobbjának. Az Európai Fesztiválszövetség által életre hívott verseny díjait 9-én késő este, a hollandiai Groningenben adták át.

Két kategóriában is indult magyar fesztivál idén a Festival Awards Europe versenyén és mindkét rendezvény bekerült a 10 legjobbnak ítélt európai fesztivál közé. Míg a Sziget a nagyfesztiválok közt versengett, addig a Balaton Sound a közepes méretű fesztiválok közt mérettette meg magát és végül végzett az első helyen.

„Mind a cégünknek mind a hazai fesztiválszervezésnek nagy elismerése ez a díj, hiszen immár két fesztiválunk is van, ami kategóriájában a legjobbnak bizonyult Európában” – mondta Gerendai Károly a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője. A díjat Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, a Balaton Sound alapító-főszervezői vették át január 9-én a hollandiai Groningenben.

Balaton Sound sikertörténet

Mint elmondták, a Balaton Sound elmúlt hat éve önmagában egy sikertörténet, hiszen a rendezvény nyújtotta prémium fesztiválélmény már az első évben nagy szakmai és közönségsikernek bizonyult és azóta minden évben teltházas napok és egyre növekvő érdeklődés jellemzi a fesztivált. “Az eddigi sikerek megkoronázása ez a díj. Igen megtisztelő számunkra ez az elismerés, ami arra is ösztönöz, hogy még tovább fejlesszük a rendezvényt, és a későbbiekben is méltóak lehessünk erre az elismerésre” – mondták a szervezők.

A korábban bejelentett sztárparádéhoz újabb nevek kapcsolódnak, mint a Nas, a New York-i hip-hop ikon, a három trance-szuperhős, azaz Above and Beyond, az egyik legsokoldalúbb és legképzettebb drum’n’bass játékos, Dj Friction, a Prodigy, Calvin Harris vagy a Wu-Tang Clan. Kategóriájának legjobb európai fesztiválja idén is hozza a tőle elvárt színvonalat: az elektronikus zene minden stílusából jönnek sztárok, legendás előadók, kísérletező underground formációk és a legjobb partikról ismert DJ-k is fokozzák majd a hangulatot.

A kiváló magyar sorban ott lesz Karányi Dani a 10 éves pályafutását összefoglaló, csak a Sound-on látható, sztárvendégeket felsorakoztató

„Anthology 10” koncerttel valamint az idén szintén 10. évét ünneplő Punnany Massif Elektro produkciója.

Irány Zamárdi!

Balaton Sound
2013. július 11-14.
Balaton, Zamárdi