Sikeres első magyar bemutatkozás Macedóniában

Első alkalommal jelent meg hazánk a macedón piacon, a 2013. április 25-27. között zajlott Skopje Travel Market turisztikai kiállításon, ahol a Magyar Turizmus Zrt. társkiállítókkal közösen képviselte a magyarországi turisztikai kínálatot.

Turisztikai kiállítás

A déli szomszédos küldőországok körét így ismét újabb piaccal bővítette az MT Zrt. A magyar stand társkiállítói voltak a Kompas Budapest, a Liberty International, a GlobeTrekker Incoming, valamint a Danubius Hotels Zrt., mely társaságok képviselői fogadták a macedón utaztató szakmát, valamint nagyközönséget.

A kiállítást Valon Saracsini macedón gazdasági miniszter nyitotta meg, aki Dr. Bencze József szkopjei magyar nagykövet, Szél Ervin külgazdasági szakdiplomata, és Tomka Emese az MT Zrt. piacfejlesztési menedzserének vezetésével tekintette meg a magyar standot, üdvözölve a magyar megjelenést. A vásári megjelenés, tematikájában kapcsolódik a 2013. február 20-án, Budapesten aláírt magyar-macedón turisztikai megállapodáshoz is.

A macedón utazóközönség jellemzően az autóbuszos, 2-4 napos utazásokat kedveli. Elsősorban tanulmányi kirándulások keretében, illetve az ünnepi időszakokban érkeznek Budapestre. A magyar és a macedón utaztató szakma tájékoztatása szerint a macedón utazók körében egyre népszerűbb Magyarország.

(A képen balról jobbra: Glatz Péter, contract manager, Liberty International; Dr. Bencze József skopjei magyar nagykövet; Tomka Emese, nemzetközi piacfejlesztési menedzser, MT Zrt.; Gregor Povalej, ügyvezető igazgató, Kompas Touristik International; Benda Zoltán, tulajdonos, GlobeTrekker Incoming/ ProFamily Travel; Szél Ervin, külgazdasági szakdiplomata.)