Budafoki Borfesztivál 2011

Budafoki Borfesztivál, 2011. szeptember 3-4.Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerület önkormányzata 2011. szeptember 3-4-én, 22. alkalommal rendezi meg a fesztivált. 2011-ben is minden korosztályhoz szól ez a rendezvény: lesznek népzenei és világzenei koncertek, kiállítások, gyermekprogramok, játszóházak, hagyományos kézművesvásár gasztronómiai bemutatók. A rendezvény központi helyszíne a budafoki Oroszlános udvar és a Savoyai Jenő tér lesz.

{module 221}

Szeptember 3-án 10 órakor, a Savoyai Jenő téren megnyitóünnepséggel kezdődik a fesztivál. Ennek keretében, a kerületi egyházak közreműködésével lesz szőlőáldás, majd ünnepi felvonulás. Utóbbi résztvevői a bor- és pezsgőrendek, zenészek, néptáncosok, mazsorettek és természetesen a szőlőkoszorús kocsi.

Sokéves hagyomány a borlovagrendi és a pezsgőrendi avatás, amely nélkül ez a fesztivál nem képzelhető el. 2011-ben Berecz András mesemondó kerül be a pezsgőrendi tagok közé, ha megoldja a furfangos feladatokat.

Az Oroszlános udvarban szombaton déltől kezdődnek a programok: kinyitnak a kitelepült kerületi borászok, a nagyszínpadon bábszínház, majd autentikus görög zene és táncház várja a vendégeket. Estére megérkezik a Kerekes Band, valamint a Maszkura és a Tücsökraj.

A nagyszínpad programjait a szombati napon a Savoyai Jenő téren egy kis színpad egészíti ki. Itt lép fel többek között a Vivat Bacchus, a gyermekeket a Babtársulat mesejátéka várja. Vendégünk lesz a tinik bálványa, Puskás Peti és a tehetséges Szabó Ádám harmonikázik.

Vasárnap délelőtt is a gyermekes családoknak kedveznek, hiszen az Apacuka és a népszerű Alma Együttes is vendég lesz. Vasárnap is lesz táncház, melyet Nikola Parov és Herczku Ágnes koncertje előz meg. Délután érkezik a Cimbaliband vidám csapata, majd Berecz András sajátos humorával szórakoztatja a közönséget. A vasárnapi program méltó befejezéseként a Budapest Bár ad koncertet.

A Szőlőskert Gyermeksátor évek óta sikerrel szervezi programjait, kicsik és nagyok örömére egyaránt.

A központi programokkal párhuzamosan tartanak nyitva a pincészetek, amelyeket gyalogosan vagy omnibusszal lehet megközelíteni. A népszerű pinceséták mellett zenés programokkal és kitűnő borokkal készülnek a kerületi borászok. Ahol bor van, ott elkél a borkorcsolya is. Illatos sajtok csábítanak, a lacikonyha különleges étkeket kínál, de aki a kenyérlángosra vagy éppen a kürtős kalácsra éhezne rá, az sem fog csalódni.

A rendezvény célja, hogy a kulturált borfogyasztás mellett igényes programok kerüljenek a közönség elé, a kézművesvásár minőségi termékeket kínáljon, és mindenki megtalálja a számára megfelelő szórakozást. A rendezvény ingyenes, de a kóstoláshoz üvegpoharat és italjegyet kell vásárolni.

További információ: http://www.budafokiborfesztival.hu

(Esemény Menedzser)

{module 221}