Étkezőkocsi Találkozó a Gőzmozdony Parádén

Étkezőkocsi Találkozó a Gőzmozdony Parádén a Vasúttörténeti Parkban

A szeptember 10-i Gőzmozdony Parádén az izgalmas mozdonybemutatók mellett igazi gasztronómiai élmény várja a látogatókat a rendezvényen résztvevő elegáns étkezőkocsikban!

Étkezőkocsi Találkozó a Gőzmozdony Parádén a Vasúttörténeti Parkban

Élje át a vasúti étkezőkocsik nyújtotta különleges élményt a napszaknak megfelelő étel elfogyasztása közben. Az elő- és főételek után ínycsiklandó desszertek is választhatók.

Az Étkezőkocsik Találkozóján magyarországi vasúti cégek konyhái versenyeznek egymással és nyílnak meg a közönség részére, ahol a vendégek megannyi finom fogás közül választhatnak. Különleges lesz ez a nap, ugyanis a nosztalgia étkezőkocsik egyik gyöngyszeme is megnyílik a nagyközönség előtt. A több mint 100 éves patinás Tikfa Orient étkezőkocsiban akár meg is ebédelhetnek. A három versenyző csapat – a MÁV Nosztalgia Kft., a Vasutazz Velünk, a Retour Étkezőkocsi – igazi különlegességekkel készülnek. Többek között olyan finomságokból választhatnak a vendégek, mint borjútatár karamellizált mandula- és ánizsos csokoládé ropogóssal vagy karaván steak grillezett kerti zöldségekkel, svájci rakott burgonyával vagy éppen brownie vaníliafagylalttal és sós karamell öntettel.

 A négyfős zsűri elnöke a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke Kovács László lesz, zsűri társai pedig Vincze Lilla énekesnő és szövegíró, valamint a Gundel-díjas Jakabffy László és a PLATÁN RESTAURANT & CAFÉ Michelin-csillagos konyhafőnöke Pesti István.

Az étlapok megtekinthetők a Vasúttörténeti Park honlapján, valamint lehetőség van előzetes asztalfoglalásra is az étkezőkocsikba.