Idén is tarolt a Főzdefeszt

Idén is tarolt a Főzdefeszt

Hatalmas sikerrel zárult a 10. jubileumi Főzdefeszt, melyet a szeptember 11-13 között rendeztek a Városliget melletti Felvonulás téren.

Idén is tarolt a Főzdefeszt

A pénteki rossz idő ellenére a tavaszihoz képest még nőtt is a fogyasztási kedv, aminek egyértelmű nyertese az első magyar egyházi sörkongregációból a Zirci Ciszterci Apátság Sörfőzdéje. A közel 50 hazai kisüzemi kiállító ugyanis majdnem 300 söréből minden eladott 20. sör a zirci apátsági sörfőzde terméke volt. A Főzdefeszt történetének legsikeresebb debütálását tehát a III. Béla által 1182-ben alapított monostor sörei hozták el. 

A Zirci Ciszterci Apátság ebben az évben adta át a monostor épületében található, 18. századi felújított sörfőzdéjét, ahol az apátok saját maguk főzik – modern felfogásban – az első újkori, valódi magyar kolostori sört.

Vasárnap bejelentették a közönségszavazás és a legjobb dizájn verseny nyerteseit is. Így a ’Főzdefeszt 2015 KEDVENC SÖRE’ díját a Csupor Sörfőzde Tántorgó ParIPA söre, a ’Főzdefeszt 2015 LEGSZEBB SÖRCÍMKÉJE’ díjat a Hübris gerilla sörfőzde CHORONGI-ja nyerte!

Köszönjük a látogatók és a kiállítók részvételét.