Megrövidített budapesti Karácsonyi Vásár

Meglepődve értesültek arról a beutaztató  irodák, hogy az előzetesen meghirdetett november 15-i kezdés helyett csak november 29-én tervezik megnyitni az idei évben a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásárt, és már december 24-én zárják is, ezzel lényegesen lerövidül a téli szezon egyik legnépszerűbb budapesti rendezvényének hossza.

Megrövidített budapesti Karácsonyi Vásár

Erre a problémára hívja fel levelében a Belváros-Lipótváros jegyzőjének figyelmét a MUISZ, akitől a beutaztató irodák nevében a döntés felülvizsgálatát és a Karácsonyi Vásár nyitva tartásának november 15-január 2. közötti időre történő meghosszabbítását kérik. Emellett azt is javasolják, hogy a jövőben a turizmust is jelentősen érintő kérdésekben döntés előtt konzultáljanak a szakmai szervezetekkel.

Az egyre népszerűbb budapesti eseményt nagyon sok beutaztató iroda ajánlotta ki partnereinek, és sok visszajelzés érkezett, hogy örömmel szerveznek a vásár idejére, kifejezetten „Budapesti Karácsonyi Vásár” címen csoportos utazásokat fővárosunkba. Az az irodák megdöbbenve értesültek a vásár két héttel későbbi nyitásáról, mert ez sok csoport lemondását fogja eredményezni.

A november 15-30. közötti időszak ráadásul azért is különösen kedvező, mert ilyenkor egyébként meglehetősen kevés esemény csábítja a turistákat hazánkba. A december 24-i zárás szintén kedvezőtlen, hiszen a Szilveszterre Budapestre érkező turisták programjában szintén kedves színfolt volt eddig a vásár meglátogatása. A beutazó turizmus nem csak az ezzel foglalkozó irodáknak fontos, a főváros és a kerületek számára sem elhanyagolható bevételt jelentenek a turisták, hangsúlyozza a Szövetség.