A nők körében hódít a sör

A nők körében hódít a sör

Megdőlni látszik a tévhit, hogy a sör a férfiak itala. A Sör mi több legfrissebb, kizárólag nők körében végzett kutatása szerint ugyanis, a hölgyek háromnegyede igenis fogyaszt sört, a karakteres ízek mellett a kecses pohárformákat preferálják és tudatosan válogatnak a sörtípusok között.

A nők körében hódít a sör

A Sörszövetség nemzetközileg is páratlan kézfotó sorozattal mutatja be, milyen az, amikor hölgyek veszik kézbe a sört.  A fotókiállítás a nagyközönségnek az Utolsó Sörfesztiválon mutatkozik be a Budai Várban.

200 éve szinte kizárólag nők készítették a sört, így bátran állíthatjuk, a férfiak az egyik kedvenc italukat a nőknek köszönhetik. Arról nem is beszélve, hogy a sörfőzéshez csak a komló nőnemű tobozvirágát használják fel. Mindezek ellenére gyakori feltevés, hogy a sör a férfiak itala. A „Sör mi több” 2016 márciusában végzett közösségi kutatásából kiderült, a válaszadó hölgyek 77%-a különböző gyakorisággal ugyan, de rendszeresen fogyaszt sört.

A közösségi kutatás során megkérdezett több mint 1300 nő közül 70% állítja, az ízvilág a legfontosabb, amikor sört választ. Minden korcsoportban, a fiataloktól az idősebbekig, a lager és pils típusok a legkedveltebbek. A sörfajták preferenciája ezen belül korosztályonként változik. A fiatalabb hölgyek gyakran választanak frissítő jellegű söröket, de a kutatás eredménye azt igazolja, hogy az évek múlásával a markánsabb ízeket keresik.

Az is kiderült, a válaszadók 41 százaléka számára fontos, hogy miből fogyasztanak sört. Nem meglepő módon pohárból isznak legszívesebben. „Minden sörtípushoz megtalálhatjuk azt a kecses pohárformát, amely bármely társaságban jól áll a női kézben és az ízek érvényesülését is elősegíti.”– mondta Salamon Zsófia a Magyar Sörgyártók Szövetségének titkára.

A kutatásból úgy tűnik, a hölgyek számára az ételek sörrel párosítása még mindig bizonytalan terep. Az egyes fogások mellé ritkábban kerül sör az asztalra. Épp ezért, a Sörszövetség jövőbeli tervei között olyan gasztronómiai továbbképző kurzus indítása is szerepel, ahol a háziasszonyok bátran kísérletezhetnek a sörös társításokkal.

Első kézfotó kiállítás az Utolsó Sörfesztiválon a Budai Várban

A Sörszövetség exkluzív fotókiállításon, női kézportrékon keresztül mutatja be, milyen elegáns, kihívó, könnyed vagy éppen vagány lehet egy pohár sör a hölgyek kezében. A sokszínű női karakterek között bizonyára mindenki megtalálja a kedvencét, de szerencsére nem kell választanunk, hiszen a hölgyek pontosan olyan sokoldalúak mint a sör, amit most kézbe vettek.

A kiállítás megtekinthető az Utolsó Sörfesztiválon a Budai Várban, 2016. június 2-5 között.