Rekordot döntött a Múltidéző Piactér látogatottsága

Rekordot döntött a Múltidéző Piactér látogatottsága

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szeptember 12-13-án rendezte meg a Múltidéző Piactér – Úszó Piac családi rendezvényt a Bálna melletti Nehru Parton.

Rekordot döntött a Múltidéző Piactér látogatottsága

A főváros egyik legrangosabb turisztikai, gasztronómiai és hagyományőrző eseményére két nap alatt több mint százezren látogattak el.

A 165 éves Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) ötödször rendezte meg a Fővárosi Önkormányzattal és az itt működő kereskedelmi, szolgáltató, kézműves, gasztronómiai és turisztikai vállalkozásokkal közösen a Múltidéző Piacteret. A szeptember 12-13-i, a Bálna melletti Nehru parton megrendezett eseményen az érdeklődők nem csak megnézhették az egyes szakmák múltját és jelenét, hanem ki is próbálhatták a régi és a legkorszerűbb technikákat is. A számos színvonalas családi és gyerek programot, koncerteket, különleges ételeket kínáló rendezvény idén először a békebeli Budapestet idéző úszópiaccal is kiegészült, ahol a vidékről érkezett kofák kínálták portékáikat.

Szatmáry Kristóf, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta: az esemény idén mintegy százezer látogatót vonzott, minden korábbi látogatottsági rekordot megdöntve, ezzel a főváros egyik legrangosabb és legnagyobb turisztikai eseményévé vált. „A Múltidéző Piactér jóval több, mint egy színes fesztivál: ez Budapest, illetve az itt működő kereskedelmi, szolgáltató és turisztikai vállalkozások, a fővárosi kézművesség, ipar és kereskedelem legnagyobb ünnepe” – jelentette ki a kamara elnöke.