Tied lehet az amerikai álom egy hétvégére

Tied lehet az amerikai álom egy hétvégére

Táncoló autók, big foot autótaposás, gumifüst és motorzúgás, a veterán V8-as amerikai nagyvasaktól a vadonatúj sportautókig, őrült rodeósok, klasszikus rock és country dallamok, és felejthetetlen hangulat – Tied lehet az amerikai álom, ha augusztus 14. és 16. között belépsz a Monostori erőd falai közé.

Tied lehet az amerikai álom egy hétvégére

Az amerikai álom egy hétvégére a Komáromi erődbe költözik, hiszen immáron 14. alkalommal kerül megrendezésre augusztus 14. és 16. között hazánk legnagyobb, és Európában is egyedülállónak számító, amerikai autós rendezvénye, a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál.

Európa számos országából, Ausztriából, Németországból, Csehországból, Szlovákiából, Belgiumból és Hollandiából több mint 1 500 amerikai autó (30-as évektől napjainkig) érkezik a találkozóra. Egyedülálló látványban lesz részed, amikor elhalad melletted a felvonulást (https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zwiN-aVVZSXQ.kuaQUAKT9oNw) alkotó színes konvoj, ahogy bő gázzal durrogtatva kigördülnek az erőd kapuján és körbeautózzák a várost.

Az egymást követő izgalmas és adrenalin-növelő programok között idén is megcsodálhatod az EB győztes csapat lowrider – „ugráló, táncoló autó” show-ját, lesz gumifüstölés, szlalomozás, big foot autótaposás. Az „usacarral” érkezőknek érdemes lesz benevezni egy-egy versenybe, hiszen több kategóriában is díjazzák majd az autókat: leghosszabb autó, legszebb motortér, leghangosabb autó, legszebb restaurálás, legszebb sportkocsi, busz…

Lélegzetelállító programnak ígérkezik az élő bikarodeó Európa-bajnokság, amelyben az őrült cowboyok mérkőznek meg egymással és a vad bikákkal a komáromi erőd porondján. A cél: 8 másodperc a bika hátán és a sikeres földre érkezés. A „riderek” és a „bullfighterek” vakmerő mutatványai garantáltan nagy showműsorban fogják részesíteni a nézőket. A versenyfutamok között vadnyugati stílusú bemutatókkal és a hazai western lovaglást felvonultató műsorszámokkal kápráztatják el a közönséget.

A fesztivál idén az amerikai autók mellett a rock and roll koronázatlan királya, Elvis Presley emléke előtt kíván tisztelegni. Születésének 80. évfordulója alkalmából felidézzük a király dalait és örökségén keresztül osztozunk az Elvis-életérzésben. A több felvonásos koncertműsor alatt a Flying Times zenekar fog gondoskodni a rock and roll varázsról. A több évtizedes zenei múlttal rendelkező tagok kíséretével Mr. Crazy Cat, Elvis by Fly és Ed Philips, három kiváló énekes lép majd a színpadra és kelti életre Elvis örökségének egy-egy korszakát.

Augusztusban igazi amerikai kisvárossá alakul át az erőd, ahol esténként olyan zenekarok fogják a talpalávalót szolgáltatni, mint a Mystery Gang, Nagy Feró és a Beatrice, Gesarol és a Prison Band. A koncertekre a belépés négy- és két keréken, illetve két lábon is megengedett.

5 millió köbcenti, 400 ezer lóerő, adrenalin, eksztázis, rock and roll és Elvis-életérzés. 3 nap őrületes, amerikai buli, melyre a jegyek elővételben már kedvezményesen megvásárolhatóak a Ticketportál online hálózatán és jegyirodáiban.

14. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál, augusztus 14-16. Komárom, Monostori erőd!

www.usacar.hu