Bocuse d’Or döntő pályázati felhívás

Bocuse d’Or döntő pályázati felhívás

Nyilvánossá vált a Magyar Bocuse d’Or Akadémia pályázatát elbíráló szakemberek névsora. Bíró Lajos, Csapody Balázs, Hamvas Zoltán, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Vomberg Frigyes valamint Wolf András döntenek arról, hogy a receptpályázat alapján kik azok a szakácsok, akik részt vesznek majd a versenyen.

Bocuse d’Or döntő pályázati felhívás

Hamvas Zoltán a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke elmondta, hogy számít a szakma előtt ismert, akár már más versenyeken bizonyított szakácsok jelentkezésére, de titkon reménykedik új, ismeretlen tehetségek felbukkanásában is. “Ez egy csodálatos, izgalmas, világ, aki egyszer megtapasztalta a Bocuse d’Or versenyek hangulatát, nehezen tud tőle szabadulni. De ami még fontosabb; óriási szakmai lökést ad. Valamennyi döntőbe jutott szakácsnak kiemelkedő színvonalú tréninget biztosítunk, aki pedig megnyeri jövő februárban a magyar döntőt, az hamarosan Európa legjobbjaival főz együtt, rendkívül komoly felkészítést kap, a zsűriben a világ legkiválóbb séfei kóstolják, és értékelik a munkáját. Aki elég ambíciózus, és képes keményen dolgozni, annak itt a lehetőség a kitörésre!”

A megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2015. augusztus 15-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia. A pályázathoz egy receptleírást kell küldeni “Mangalica a piac kínálatával” – témában. A receptpályázat formáját, hosszát és tartalmát meghatározó mintarecept, valamint minden további információ elérhető az Akadémia weboldalán (www.bocusedorhungary.hu).