Vörös ajkak és V8-as vasak a Monostori Erődben

Vörös ajkak és V8-as vasak a Monostori Erődben

Dudaszóval és gumicsikorgással kísért, óriási amerikai piknik, természetes szépségekkel és custom lányokkal, élő bikákkal és hajnalig tartó rock and roll-lal.

Vörös ajkak és V8-as vasak a Monostori Erődben

Beröffent és sebességbe kapcsolt az ország legnagyobb amerikai autós találkozója, a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál. Valami Amerika!

Corvette, Lincoln, Mustang, Chevrolet, Chrysler, Dodge, Cadillac, GMC, Buick.. – ami csak szem szájnak ingere, lehet válogatni a szebbnél szebb járgányok között. A veterán autóktól a modern sportkocsikig, a szexi amerikai zászlós bikiniktől az Elvis Presley sérókig, színes társaság és különleges négykerekűik alkotta fesztiválhad vette be a Monostori erődöt.

Az erőd védelmező falai között egy óriási amerikai piknik vette kezdetét pénteken. A kapun egymás után gördültek be az amerikai nagyvasak és táboroztak le, szaporodtak a sátrak és a vidám csapatok alkotta szubkultúrák. Vakító napsütés és kék ég fogadta az amerikai autók szerelmeseit, akik felkészülten érkeztek, fokozatosan előkerültek a műanyag, felfújható medencék és az ácsi tűzoltóság jóvoltából hűs vízzel teltek meg.

Csikorgó kerekek, gumifüst és táncoló autók a betonplaccon. Délutántól egészen hajnalig ment a driftelés, folyt az őrület, durrantak el a gumik. A német Európa bajnok LowRider csapat bemutatóját tátott szájjal nézte a közönség.

Bikák és riderek a porondon, a kék és piros félhold gyűrűjében az állati és emberi erők csaptak össze a délután folyamán. Az első bika, Ice coffee, már az elején megmutatta, hogy milyen veszélyes is lehet ez a sportág. A hátáról levetette a ridert, majd a bohócok, hárman is alig bírtak vele, a bikától való eltávolodás is majdnem 8 másodpercig tartott. Persze láttunk tökéletesen kivitelezett ride-okat, vakmerő mutatványokat és a show-nak még nincs vége. A megmérettetés folytatódik szombaton, 18 órától kezdetét veszi az Európa bajnoki döntő! A Monostori Erődben eldől, hogy ki lesz a bajnok, ki lesz 2015-ben az övcsat tulajdonosa.

Este a gázpedálról a táncparkettre lépett fesztiválozók fék nélküli rock and roll buliba kezdtek. A hangulatot a Prison Band alapozta meg, a pöttyös rock and roll szoknyákba öltözött csinos lányokat vidáman pörgették az Elvis Presley-re hajazó férfiak. Majd következett az Elvis Presley emlékest, ahol a Flying Times zenekar 3 kiváló énekessel karöltve elevenítette fel a rock and roll királyának életművét. Mr. Crazy Cat, Elvis by Fly és Ed Philips hangján keresztül szólaltak meg az örökzöld slágerek, a buli, ahogyan azt kell, hajnalig tartott.

A hétvégén tovább dübörög a buli, bárki belekóstolhat az amerikai életérzésbe Komáromban, a 14. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon.