Több mint egy millió vendégéjszakával növekszik a beutazás

Több mint egy millió vendégéjszakával növekszik a beutazás

A német Szövetségi Statisztikai Hivatal 2015. január és május között az előző év ugyanezen időszakához képest 1,1 millióval több külföldi vendégéjszakát jelentett a tíz és több ággyal rendelkező szálláshelyeken, illetve a kempingekben. Összesen 27,1 millió nemzetközi vendégéjszakát regisztráltak, ez 4,1 százalékos növekedésnek felel meg.

Több mint egy millió vendégéjszakával növekszik a beutazás

Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott a legfrissebb számokról: „Az első öt hónap kiemelkedő mérlegéhez mindenek előtt a nagy nyugat-európai küldőpiacok kiugró májusi eredménye járul hozzá: így majd 500 ezer plusz vendégéjszaka – tehát majd a növekedés fele –  keletkezett az első három helyen álló piac, Hollandia, Svájc és Nagy-Britannia eredményéből.”

Európa változatlanul uralja a 10 legfontosabb piacot

A németországi turizmus legfontosabb küldőpiaca Hollandia, amely gyenge 2015-ös kezdés után májusban jelentős növekedést mutat. Svájcból Németország az első öt hónapban átlagon felüli növekedést könyvelhet el. Harmadik helyezett továbbra is Nagy-Britannia marad (plusz 6,9 százalék). Az Amerikai Egyesült Államok – mint a legfontosabb tengerentúli küldőpiac – után a lista további szereplői Olaszország, Ausztria, Franciaország, Dánia, Belgium és Lengyelország.

Dinamikus növekedés Ázsiából

Az ázsiai, csendes-óceáni térség nagy fejlődéssel kecsegtető piacai január és május között továbbra is kétszámjegyű növekedéssel járulnak hozzá a németországi beutazáshoz. Különösen nagy növekedést mutat Kína (plusz 19,4 százalék), az Öböl-menti arab államok (plusz 11,7 százalék) és India (plusz 10,3 százalék).

Az Amerikai Egyesült Államok 1,8 millió vendégéjszakával az első öt hónapban (plusz 3,7 százalék) továbbra is a dobogó első helyén áll a tengerentúli küldőpiacok listáján.

A DZT a 2015-ös évre előreláthatóan 3 százalékos növekedést prognosztizál a németországi beutazás terén.

Magyarországról a növekedés változatlan

2015. január és május között az előző év ugyanezen időszakához képest 1.329 vendégéjszakával többet töltöttek honfitársaink Németországban. Ez több mint 267 ezer vendégéjszakát jelent, mellyel előkelő helyet foglal el Németország a magyar kiutaztatási palettán.