Utazás 2015

Hungexpo - Utazás 2015

A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont idén február 26. és március 1. között rendezi meg Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjét. Az Utazás Kiállításon a látogatók 20 000 négyzetméreten, 258 kiállító több ezer ajánlatából válogathatnak.

Hungexpo - Utazás 2015

A kiállításon találkozhatnak többek közt Olaszország, Törökország, Thaiföld és Ciprus kiállítóival. A belföldi kínálat megjelenését idén új koncepció mentén szervezzük: 7 régió 70 kiállítója jelenik meg, a Balaton régió például több mint 20 kiállítóval lesz jelen. Itt lesz ezen kívül Vas és Békés megye, Győr és Pápa városa is. A kiállítás belföldi díszvendége Székesfehérvár, külföldi díszvendége Románia.

Székesfehérvár 140 négyzetméteres modern standdal jelenik meg a kiállításon. Ezen felvonultatják a város – és kis kitekintéssel a környék – értékeit. Az egykori koronázó város komolyan készül a kiállításra: nyereményekkel, a város történelmi játszóparkjából hozott egyedi fejlesztésű kinect játékkal és a Koronázási Ünnepi Játékok királyi óriásbábjainak „műsorával” várja az érdeklődőket.  A látogatók a standon megkóstolhatják a fehérvári cukrászok remekműveit, köztük a 2013-as Év fagylaltját is.

A kiállításon több szakmai programot is szerveznek. Néhány cím ízelítőül: Trend riport – a világ turizmusa, fókuszban a gasztroturizmus; A turizmus növekedési lehetőségei; Jogi körkép: itthon és az Unióban – utazási irodákat érintő aktualitások, jövőbeli irányok. 

Az Utazás Kiállítás jelentőségét és a magyar turisztikai piacon betöltött szerepét jelzi, hogy a Magyar Turizmus Zrt. nyílt napján a tematikus előadások és workshop mellett szó esik marketing stratégiájáról is.

A kiállítás legnagyobb attrakciója az a 180 m2-es Magyarország térkép lesz, amely egymillió LEGO® kockából épül fel. Az országban még nem épült ekkora LEGO-ból készült térkép. A térképre felkerül az ország tíz jelentős látványossága: a Tihanyi Bencés Apátság, a Szent István Bazilika, a hortobágyi Kilenclyukú híd, a Debreceni Református Nagytemplom, a Pannonhalmi Apátság, a karcagi szélmalom, a pécsi Dzsámi, a fehérvári Országalma, a gyulai vár, valamint Tokaj jelképei a boros hordók és egy palack aszú – mind LEGO kockából.

Az Utazás kiállításra jegyet váltók nyeremény sorsoláson vesznek részt. A játékban való részvételhez nem kell mást tenni, mint kitölteni a négy kérdésből álló nyereményszelvényt, majd a belépőjeggyel együtt leadni azt az A pavilon játékpontjainak valamelyikén. A fődíj: 1 hetes, 2 fő részére szóló Mauritius-szigeteki utazás!

A kiállítás idei újdonsága a Teszt&Go – Autók tesztközelben elnevezésű program. Ezen 11 autómárka különböző modelljeit próbálhatják ki az érdeklődők. A szervezők szándéka szerint ez kiváló alkalom lehet egy autó vásárlás előkészítéséhez, tájékozódáshoz vagy egy-egy modell teszteléséhez.

További információk:
www.utazas.hungexpo.hu
www.facebook.com/utazaskiallitas

Az Utazással egy időben látható a HUNGEXPO-n az Afrika Expo és a Bringaexpo is.