Utazás Kiállítás 2012 a londoni Olimpia jegyében

turisztikai szakkiállításMegtartotta sajtótájékoztatóját a Hungexpo Zrt. a március 1-én nyíló Utazás Kiállítás 2012 kapcsán. A helyszín nem véletlenül Nagy-Britannia budapesti követsége volt. A június 27-ével induló nyári olimpia helyszíne ugyanis London, a kiállítás központi témája pedig az olimpiák világa.

{module 221}

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a 35. alkalommal rendezett kiállítás társkiállításai (Budapest Boat Show és Karaván Szalon) mellett szintén 1-e és 4-e között tartják az V. Port.hu bringaexpo-t. Így több, mint 20ezer négyzetméteren 22 ország 465 kiállítója várja mind a szakmát, mind a nagyközönséget.Az idei kiállítás külföldi – Lengyelország – és belföldi – Debrecen – mellett első alkalommal kultúrális díszvendége a 110 éves halasi csipke lesz.

Rápolthy Edit, a Hungexpo project vezetője a szakmai rendezvényeket ismertetve kiemelte a Malév csődje miatt kialakult helyzettel, a Széchenyi Pihenőkártyával kapcsolatos konferenciákat, de foglalkoznak az Erzsébet-utalvány beveztésével, a TDM rendszerekkel is.

Nagy-Britannia budapesti követsége mellett az Utazás Kiállítás másik fő támogatója a Magyar Olimpiai Bizottság. Borkai Zsolt, a MOB újra választott elnöke elmondta: mintegy 30 sportág 150 sportolója mutatkozik be a kiállításon, köztük 40 olimpiai bajnok. Több rendezvényt is szerveznek, lesznek sportági bemutatók, vetélkedők, melynek F pavilon lesz a helyszíne.

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója stratégiai fontosságúnak nevezte az Utazás Kiállítást, ahol a központi helyükön, illetve a régiók standjain mutatják be Magyarország teljes turisztikai kínálatát.

Az Utazás Kiállítás 2012 a kooperációk jegyében is zajlik. A Hungexpo Zrt. a MOB-bal és az MT Zrt.-vel is együttműködési megállapodást írt alá a sajtótájékoztató keretében.

{module 221}
megosztás
előzőEnnek
következőMISZ & MUISZ
GSZT szakújság :: Gasztronómia : Szálloda : Turisztika