10+1 program, amiért érdemes idén télen Stájerországba látogatni

10+1 program, amiért érdemes idén télen Stájerországba látogatni

Stájerország a magyarok kedvenc osztrák tartománya, közelsége mellett folyamatosan fejlesztett és karbantartott sípályáival, alternatív téli programokkal, valamint megfizethető áraival vonz évről évre egyre több vendéget.

10+1 program, amiért érdemes idén télen Stájerországba látogatni

A téli sportoknak rendszeresen hódoló fél millió magyar közül a tavalyi szezon során minden hatodik, azaz 75 000 utazó választotta a tartományt. Emellett a tartományban található az Ausseerland-Salzkammergut régió, melynek festői hegyei szolgáltak az új James Bond film egyes jeleneteinek helyszínéül.

1.Elsősorban gyermekes családoknak kiváló program a grazi adventi vásár, vagy az adventi fellegvárnak számító Magas-Stájerország mintegy 50 adventi vásárának bármelyike. Emellett a murtali Tonnerhütte szánkópályái és Schladming-Dachstein családbarát sípályái biztosítanak kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak, ahol a gyermekeket speciális, lankásabb terep és oktatás is várja.

2.Az extrém sportok szerelmeseit a kreischbergi Snowpark professzionálisan felszerelt freestyle pályákkal várja, ahol kezdők és középhaladók egyaránt próbára tehetik tudásukat.

3.A téli sportok rajongói az idei szezon során olyan rangos sportesemények szemtanúi lehetnek, mint az ausseerland-i 2016-os sírepülő világbajnokság. Emellett élőben szurkolhatnak a magyar versenyzőknek a speciális, szellemi fogyatékkal élők téli olimpiai játékainak elő-versenyein Schladming-Dachsteinban és Grazban január 10. és 15. között.

4.Aki inkább a kulináris élményeket részesíti előnyben, azokat Stájerország legmagasabban fekvő hüttéje, a Tauplitzalmon található Kriemandlhütte várja, ahol ínyencmenüvel és válogatott borokkal kínálják a gasztrokalandorokat. A schladmingi sí- és borhéten helyi különlegességekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, például a stájerek „zöld aranyával”, a stájer tökmagolajjal. A rendezvény keretében megtekinthető az Alpok legmagasabban fekvő piaca is.

5.Magas-Stájerország volt az egyik első alpesi régió, ahol kipróbálták a sítúrázást. Kezdőknek, újrakezdőknek, családosoknak ideális választás Magas-Stájerország összesen 18 síterepének egyike, vagy a Murtal régióban található Kreischberg, illetve Turracher Höhe.

6.Aki a síelés, snowboardozás helyett inkább a sífutást kedveli, annak Ramsau am Dachstein-ben, a sífutás eldorádójában a helye, amely az egyik legjobb sífutó vidék az Alpokban, Ausseerland-Salzkammergut régió több mint 200 kilométernyi pályát kínál klasszikus és skating sífutóknak.

7.Téli túrázókat és a hótalpas túra kedvelőit a Kreischberg 1800 méter felett húzódó, túraútvonalai várják, amelyeken sétálva közelebbről megcsodálható a téli Alpok szépsége. Emellett érdemes a Tauplitz magaslati túraútvonalát is kipróbálni.

8.A relaxálni, kikapcsolódni vágyókat sófürdő, gyógyiszap és különleges ásványianyag-tartalmú vizek várják a Termálvíz Hetekben résztvevő fürdőkben Ausserland tartományban, Narzissen Bad Aussee-ban.

9.Érdekes programot kínál minden korosztály számára a hagyományos stájer farsangi ünnepség. A Murtal-ban rendezett farsangi felvonulás a régió legrégebbi szokásai közé tartozik, amelyen a résztvevők zörgéssel és zajongással űzik el a tél démonjait.

+1. Lépj a 007-es ügynök nyomába, és látogass el a festői szépségű Altaussee tóhoz, amely az új James Bond film helyszínéül is szolgált. A völgy több forgatócsoportot is megihletett már, a tó közelében lévő híres sóbánya történetét dolgozza fel a Műkincsvadászok című amerikai film George Clooney és Matt Damon főszereplésével.