Az Akadálymentes turizmus napja

Az Akadálymentes turizmus napja

A Német Turisztikai Hivatal összeköti a nemzetközi szaktudást a turisztikai partnerekkel az inklúzió témakörében

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) március 17-én rendezi meg a 11. „Akadálymentes turizmus napját”, a rendezvény központi témái az akadálymentes kínálat adta lehetőségek és kihívások, illetve az inklúzió sikeres példái az utazásnál. Az online eseményt Dieter Janecek, a kormány tengeri gazdaságért és turizmusért felelős megbízottja, valamint Jürgen Dusel, a kormány a fogyatékkal élő emberek ügyeiért felelős megbízottja nyitja meg.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke szerint: „Az akadálymentesség alapvető részét képezi az ügyfél- és szolgáltatás-orientált szociális felelősségtudattal rendelkező turizmusnak. A németországi turizmus sok partnere már ma is sokrétű inkluzív kínálattal rendelkezik. Az „Akadálymentes turizmus napjával” eszmecserére adunk lehetőséget az aktuális kérdésekkel és fejlődéssel kapcsolatban. Az eredmények pedig részévé válnak Németország mint jövőorientált minőségi úticél pozíciójának a desztinációk versenyében.”

Német és nemzetközi szakemberek az Akadálymentes turizmus 11. napja alkalmából előadásokon, prezentációkon és kerekasztal-beszélgetéseken olyan témákat érintenek, mint a „Több akadálymentesség – de hogyan? Az építők, az építészek és az üzemeltetők felelőssége”, „Ápolásra szoruló emberek és hozzátartozóik – egy alábecsült célcsoport”, „Fogyatékkal élő emberek turisztikai munkáltatóként – az akadálymentesség újabb kulcsa?”, valamint „Mobility on Demand – a közlekedési megújulás egy építőeleme – előnyök és veszélyek a fogyatékkal élők számára.”

Az Akadálymentes turizmus napján a résztvétel ingyenes. További információk, illetve az online-rendezvényre való bejelentkezés a következő oldalon található: www.germany.travel/tdbt. A regisztrált résztvevők a bejelentkezés után kapják meg a hozzáférési adatokat.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .