Bajor nap a Deutschland Travel Clubban

Bajor nap a Deutschland Travel ClubbanA Deutschland Travel Club legutolsó  ülésén Regensburg mutatkozott be a hazai utazási irodáknak és a szakmai újságíróknak. A gazdag történelmi hagyományokkal rendelkező Duna menti Regensburg 150 ezer lakosával Bajorország negyedik legnagyobb városa. Elkerülte a 2. világháború  pusztítása, ezért épségben maradtak azok a történelmi épületek, patrícius-tornyok és műemlékek, amelyek Németország legjobb állapotban fennmaradt városává teszik Regensburgot. Az óváros és a Stadtamhof városrész 2006 júliusában felkerült az UNESCO világörökségi listájára.

{module 221}

 

Mi az amit feltétlenül meg kell nézni eme bajor városban? A kőhidat, amely Németország legrégebbi teljes épségben megőrzött kőhídja – rokon a prágai Károly híddal –, a Porta Pretoriát a II. századból, a Szent Péter dómot – a francia gótika egyedülálló bajorországi emlékét -, a Thurn und Taxis kastélyt – az európai távolsági postarendszert életre hívó Thurn und Taxis hercegek által a 18. század közepén kolostorból átalakított épületet -, a Kepler múzeumot, ahol a Regensburg-i csillagászról emlékeznek meg.

Nem lehet nem meghallgatni a világ legrégebbi fiú korusát, a Regensburger Domspatzen-t, amely 1000 éves múltra tekint vissza. Hosszú éveken keresztül XVI. Benedek pápa fivére volt a kórus vezetője.

Regensburg a Duna városa, egy dunai sétahajózás hozzátartozik a látogatáshoz, legyen az egy hajókázás az örvénylő Dunán, vagy kirándulás a Walhallához.

Regensburg sörkertjeivel, a székesegyház mellett 800 éve üzemelő történelmi kolbászkonyhájával, kiadós ételeivel hűen tükrözi az igazi bajor hangulatot. Kínálatát rendezvények sokasága színesíti: nyáron ingyenes dzsesszfesztivál, a Thurn und Taxis kastélyban színházi előadások szórakoztatják az idelátogatókat, november 24-én pedig 4 helyen is beindulnak a karácsonyi vásárok.

 

{module 221}