Landolt a Quatar Airways

A legnagyobb arab légitársaságok közül elsőként indít járatot BudapestreA Qatar Airways a legnagyobb arab légitársaságok közül elsőként indít járatot Budapestre: az ötcsillagos légitársaság 2011. január 17-től heti négy járatot üzemeltet hazánk fővárosa és Katar fővárosa, Doha között. A járatnyitás turisztikai szempontból is fontos esemény, hiszen az új légi járattal az Öböl menti országok mellett számos ázsiai ország, beleértve Indiát, illetve Ausztrália utazói is könnyebben elérhetik a magyar fővárost, köszönhetően a Qatar Airways által kínált csatlakozási lehetőségeknek.

Mint ismeretes, a Magyar Turizmus Zrt. „Új vizeken” c. 2011. évi marketingtervében kiemelt területként szerepel az ún. feltörekvő piacokon – köztük az Arab-öböl térségében – való megjelenés, aktív turisztikai marketingtevékenység végzésével. Az MT Zrt. vezetése továbbá fontos feladatának tekinti a légi közlekedési szektor szereplőivel való hatékony szakmai összefogást. Ennek jegyében, a Qatar Airways járatnyitásához kapcsolódóan, a Légi Marketing Alap felhasználásával, a térségből – Ausztrália, Omán, Dubaj és Katar – érkező újságírói csoport ismerkedik Budapest turisztikai kínálatával január 17-21. között az MT Zrt. és a légitársaság együttműködésében.

Előkészítés alatt van továbbá ugyanebből a térségből négy szakmai tanulmányút is, amelynek keretében mintegy 40 fő utazási irodai szakember és vállalati döntéshozó látogat hazánkba a Qatar Airways járatával.