Lipcsében az első Social Travel Summit konferencia

Lipcsében az első Social Travel Summit konferencia

A Közösségi média marketing (Social Media Marketing – SMM) egyre nagyobb szerepet játszik az utazási iparágban is. A Google internetes kereső aktuális felmérési eredménye alapján az utazók 85 százaléka már most is az interneten tájékozódik úticéljáról.

Lipcsében az első Social Travel Summit konferencia

Ebből az okból kifolyólag a Német Turisztikai Hivatal (DZT) Lipcsébe invitálta az első Social Travel Summit rendezvényt (http://thesocialtravelsummit.com), amely 2014. április 15–16. között kerül megrendezésre. A konferenciát az iambassador blogger- és médiahálózat az Utazási bloggerek kollektívájával (Reiseblogger Kollektiv) közösen rendezi meg.  A DZT és a Leipzig Tourismus und Marketing GmbH  a rendezvény desztinációs partnere.

Az SMM-konferencián a résztvevőknek lehetősége nyílik a tapasztalatcserére az 50 legismertebb utazási bloggerrel, illetve izgalmas újdonságokat tudhatnak meg a közösségi hálók jövőjéről és ezek nemzetközi marketinglehetőségeiről. A közösségi média szakemberei workshopokon „best practice” követendő példák alapján mutatják be az online tartalom fejlesztését, illetve kerekasztal-beszélgetések során a résztvevőkkel együtt ötleteket dolgoznak ki arra nézve, hogy miként lehet javítani az utazási szakma és a közösségi média szakemberei közötti együttműködést. A rendezvény az új médiaplatformok tapasztalt felhasználóinak és a kezdőknek egyaránt szól, ennek megfelelően a témák széles spektrumával találkozhatunk. Egyebek mellett informálódhatunk arról, hogy miként kell használni a fotó- és videomegosztó platformot, az Instagramot vagy a Google Plus közösségi hálóját, de érdekes részleteket tudhatunk meg a digitális történetmesélésről (storytelling), vagy részt vehetünk a közösségi média jövőjéről szóló előadásokon és beszélgetéseken is.

„A Facebookon nagyon fontos szerepet töltenek be a turisztikai témák. A közösségi hálók ajánláson alapuló marketingje óriási jelentőséggel bír az utazásszervezésnél – A Google felmérése alapján az utazók kereken 60 százaléka használja a közösségi hálókat és a baráti közösségeket (úgynevezett peer-csoportokat) a tervezésnél. Ezért nagyon örülök, hogy sikerült Németországba hozni egy olyan útmutató rendezvényt, mint amilyen a Social Travel Summit” – hangsúlyozza Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke.

Volker Bremer, a Leipzig Tourismus und Marketing GmbH ügyvezetője szerint: „Alig van még egy olyan város, amely sokszínűségével érdekesebb lehetne a bloggerek számára, mint Lipcse. Ezért nagy örömmel tölt el minket, hogy városunk láthatja vendégül az első Social Travel Summit konferenciát.”

A közösségi média-csúcstalálkozó után 2014. április 17–19. között 25 blogger járja be az úticél Németországot és közvetíti élményeit élőben Twitteren, Facebookon vagy blogjaikban. A bloggertúrák során az UNESCO világörökségi helyszínek és a „25 évnyi német egység” mellett bemutatkozik a „Természet és kultúra az úticél Németországban” tematika is.