Sokszínű Brazília

Ahogy közeledik a 2014-es Labdarúgó Világbajnokság úgy kerül egyre inkább reflektorfénybe Brazília, az eddig is kedvelt Dél-Amerika-i célországot egyre többen keresik fel Magyarországról és ez a szám jövőre várhatóan növekszik.

Sokszínű Brazília

Sokan csak Sao Paulot és Rio de Janeirot keresik fel, holott Brazília ennél sokkal többet kínál. Érdemes ellátogatni Porto Allegre-be, Recife-be, vagy akár Brazíliavárosba, amely egyben a 190 millió lakosú országnak nemrég épített modern fővárosa is.

Amit nem szabad kihagyni az az Unesco világörökség részét képező, a világ hét csodája közé sorolt, összesen 270 kisebb-nagyobb vízesésből álló, a brazil-argentín-paraguayi határnál található Iguassu vízesés.

Sokszínű Brazília

A vízesést és környezetét mutatta be Budapesten Jandira Pastorello idegenforgalmi képviselő és a TAP portugál légitársaság nevében Szolnok Péter. A vízesést évente másfél millióan látogatják 169 országból. A tájvédelmi körzet mellett található 110 szálloda 20 ezer ággyal. A vízesés mellet látogatható a madárpark, valós és működő áramtermelő vízierőmű, számtalan játékkaszinó és étterem. Liszaboni és Riói átszállással naponta van összeköttetés a csodálatos nemzeti park és Budapest között.