Szezonnyitó fogadás Bécsben

A Magyar Turizmus Zrt. bécsi külképviselete 28 ausztriai turisztikai képviselettel közösen tartotta nyári szezonnyitó  partner-partiját Bécs egyik legnépszerűbb, fiatalok körében is közkedvelt szórakozóhelyén, a Summerstagen július 2-án.

Sommerstage, Bécs

Az eseményen közel 400 vendég vett részt: az ausztriai turizmus és szaksajtó képviseltette magát, és jelen volt valamennyi maghatározó piaci szereplő. Köztük például a Neckermann, a Ruefa, a TUI, a Dertour, a Mondial, a Railtours Austria, a Blaguss és a Gulet Touristik, mely utóbbi ezen a rendezvényen mutatkozott be először új arculatával.

A rendezvényen Kovács Balázs, az MT Zrt osztrák külképviselője, a Corps Touristique Austria alelnöke értékes magyarországi utazási nyereményeket sorsolt ki a vendégek között, a budapesti Benczúr Hotel és a sárvári Park Inn szálloda felajánlásainak köszönhetően. Az est folyamán bemutatták az ausztriai külképviseletek kooperációjában megvalósuló, „Legjobb családi nyaralóhelyek” című tematikus kiadványt, amelybe több magyarországi turisztikai szolgáltató is bekerült.

Mint ismert, Ausztria hazánk második legnagyobb turisztikai forráspiaca, s a relációból az elmúlt öt évben dinamikus, – mintegy 17 százalékos – vendégforgalom-növekedést mutatnak a statisztikák. Bár Ausztria klasszikusan B2C piac, ahol nagy szerepe van a nagyközönségi kommunikációnak, az MT Zrt. folyamatosan törekszik új típusú értékesítési csatornák feltérképezésre és a tour-operátorokkal való együttműködésre.