Téli lovaspóló: februárban irány Szlovákia!

Liptóújvárban (Liptovský Hrádok) február 1-3. között összemérik erejüket az exkluziv lovaspóló sport szerelmesei. A  Csorbató jegéről ezúttal az Alacsony-Tátrába költöznek.

Téli lovaspóló: februárban irány Szlovákia!

Az Alacsony-Tátrába látogatóknak páratlan szórakozásban lesz részük. Erről nemcsak az öt országból érkező játékosok és több tízezer eurót érő lovaik gondoskodnak, hanem a rendezvényt kísérő gazdag programok is. A BMW xDrive Polo On Snow 2013 lovaspóló-torna a liptói téli turistaszezon egyik legnagyobb attrakciója. Nemcsak a társasági élet szempontjából fontos esemény, de sportértéke is jelentős. A rendezvény ugyanis az Arena Masters tornák közé tartozik, amelyeket Európában a kisebb méretű pályákon rendeznek meg.

Mindenki ott lesz, aki számít

A szlovák pólósokon kívül Magyarországról, Lengyelországból, Németországból és a Dél-afrikai Köztársaságból is érkeznek játékosok a lovaspóló-tornára az Alacsony-Tátrába. Négy háromtagú rangos csapat ver sátrat február elején a vár és a liptóújvári történelmi szálloda környékén. Ezáltal a városka olyan óriások közé sorakozik fel mint St. Moritz, Sierra Nevada avagy Cortina. Teljes harci díszben mutatkoznak be lovukon a magyar, lengyel, német, dél-afrikai és a hazai lovaspólósok. Szlovákiát az I. Polo Klub Bratislava 1888 pólósai Peter Godányi és Martin Magál valamint a Danube PoloClub párosa Ladislav Agárdi és Stanislav Herko képviselik.

A BMW xDrive Polo On Snow 2013 tornának más a koncepciója, mint a többi lovaspóló-versenynek, mivel a szélesebb nyilvánosság megszólítására törekszik. „Három évvel ezelőtt közel tízezer ember jött el megnézni a téli lovaspólót. Hiszünk abban, hogy túlszárnyaljuk ezt a számot, és főleg gyermekes családokat tudunk majd Liptóba csábítani. A családok egyúttal igénybe vehetik a liptói és magas-tátrai téli üdülőközpontok szolgáltatásait, vagy felmelegedhetnek a helyi aquaparkokban“ – teszi hozzá Darina Bartková, a Liptó régió Területi Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.

Minden korosztály számára izgalmas a program

Az egyedülálló Grand Castle területén kialakított kalandpark mindhárom napon keresztül gazdag programmal szórakoztatja majd a nézőket. Az attraktív lovaspóló-versenyeken kívül mindenki, aki ellátogat Liptóújvárba, ingyen megnézheti a népi együttesek és a popzene művészeinek fellépéseit, illetve meglátogathatja a hagyományos vásárt.