Új turisztikai weboldal a Richard Wagner évfordulóra

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) egy új internetes oldalt indított el Richard Wagner 200. születésnapja alkalmából: a kultúra iránt érdeklődő közönség a www.germany.travel/wagner oldalon számos érdekes információt talál a zenész életével és műveivel, illetve a jubileumi év rendezvényeivel kapcsolatban.

Richard Wagner év

Wagner milliók kedvence

A DZT egy interaktív Németország-térképet is integrált a „Zene a szenvedély nyelve” című, angolul és németül elérhető microsite-ba – ennek segítségével az utazók könnyedén követhetik a művész életművét.. A térképen a 13 Wagner életével és életművével szoros kapcsolatban álló német város külön jelöléssel szerepel, és a művész kapcsolatát dokumentálja az adott várossal.

„Richard Wagner az egyik legismertebb német zeneszerző, aki világszerte óriási rajongótáborral rendelkezik. Az új Wagner-oldal közvetlen betekintést ad a zeneszerző életének állomásaiba, illetve a jubileumi év rendezvényeibe is. Így a Wagner – microsite fontos eszköze egy Wagner életútja mentén szervezett utazásnak” – hangsúlyozza Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke.

Központi PR-téma: 200 éves Richard Wagner

Az új Wagner-microsite is része a DZT központi témája, a „200 éves Richard Wagner” köré szervezett nemzetközi marketing- és értékesítési tevékenységének. A híres német zeneszerző 2013. május 22-én lenne 200 éves – Wagnertől több mint 100 zenemű maradt fenn, operái pedig világhírnévre tettek szert.

A DZT partnereivel, számos várossal és tartományi marketingszervezettel közösen a jubileum alkalmából reflektorfénybe állítja a művész életútja mentén található látványosságokat és rendezvényeket. A középpontban Wagner szülővárosa Lipcse, illetve Eisenach, München, Nürnberg és a Wagner-város Bayreuth áll. A városok a híres zeneszerző tiszteletére különleges vezetett túrákkal, kiállításokkal és az ismert Wagner-művek előadásaival – mint például a „Nürnbergi mesterdalnokok” vagy „A tündérek” – készülnek. A kiemelt rendezvények körét gyarapítja a Lipcsében 2013. május 16–26. között megrendezett Richard Wagner-fesztivál, egy születésnapi koncert a Semperoperben, illetve a „Tannhäuser-ciklus” a Wartburg-várban.

A DZT már előzetesen is részletes információkkal látta el a szakmát Wagner életútjával és a jubileumi rendezvényekkel kapcsolatban: a nemzetközi média képviselői sajtóutakon fedezhették fel a művész alkotásait és ezek helyszíneit. A szakmai képviselőket és a vásárlókat a DZT világszerte B2B-rendezvényeken, illetve a 2012-es Germany Travel Marton és a berlini ITB-n látta el információval a Wagner-jubileummal kapcsolatban.