Idegenvezetői Világnap 2012

2012. február 26-án, vasárnap, kilencedik alkalommal rendezi meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara az Idegenvezetői Világnapot fővárosunkban. Az érdeklődők minden eddiginél változatosabb programok keretében fedezhetik fel Budapest nevezetességeit és történelmi értékeit, a részvétel szinte valamennyi programon ingyenes.

 

{module 221}

Az idén először háromnaposra tervezett programsorozat megnyitója 2012. február 24-én, pénteken a BKIK székházában kerül megrendezésre, „Mit hoz az újév hazánk turizmusának?” címmel. Az ünnepélyes megnyitóval egybekötött konferencián Szatmáry Kristóf, a BKIK elnöke, Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója is előadást tart a magyar turizmus 2012-ben várható kilátásairól. 

Az idei programban rengeteg új autóbuszos és hajós városnéző útvonal szerepel, de a hagyományokhoz hűen most is lehetőség nyílik tematikus sétákra, kerékpáros és bringóhintós városnézésekre egyaránt. Az eseménysorozatot érdekes előadások és látványos kiállítások is színesítik majd. A FUGA Budapesti Építészeti Központban például matinék, játékok, vetítések, előadások, kiállítások, írások, könyvek kerülnek bemutatásra Budapestről. A szervezők természetesen idén is gondoltak a segítséggel élőkre: vakok, látássérültek, siketek, mozgássérültek, értelmi fogyatékosok és hátrányos helyzetű gyermekek részére is indulnak városnéző utak. 

Az idei rendezvénysorozat a Magyar Turizmus Zrt. segítségével, illetve a BKIK idegenvezetőinek áldozatos és önzetlen munkájával valósulhat meg, akik mind a programszervezést, mind az idegenvezetéseket társadalmi munkában vállalták. Lelkiismeretes munkájuknak köszönhetően megismerhetjük fővárosunkat, felhívják figyelmünket az idegenvezetés szépségeire, bemutatják szakmai hozzáértésüket, elkötelezettségüket a szakma iránt.

Az Idegenvezetők Világnapját 1985 óta ünneplik világszerte, Budapesten immáron 12. éve rendezik meg, szervezését pedig kilencedik éve a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara végzi. Az esemény kiváló alkalom arra, hogy felhívja az utazásszervezők, a turizmusban résztvevő vállalkozások, önkormányzatok képviselői, illetve polgáraink figyelmét az idegenforgalomban rejlő lehetőségekre.

{module 221}