Eredményes turisztikai együttműködés Szöulban

A dél-koreai utazási szakmával való eredményes együttműködés jegyében a két legfontosabb dél-koreai turisztikai szervezettel írt alá  megállapodást Dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója ma Szöulban. Az eseményre a Magyar-Koreai Gazdasági Vegyes Bizottság február 25-i ülése alkalmából került sor. Dél-Korea a vendégek tekintetében Magyarország második számú küldőpiaca a kelet-ázsiai térség országai közül.

Dr. Faragó Péter, az MT Zrt. vezérigazgatója Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter delegációjának tagjaként mind a Koreai Turisztikai Szervezettel (KTO), mind a Koreai Utazási Irodák Szövetségével (KATA) ünnepélyes együttműködési megállapodást kötött. A dokumentum elsődleges célja a koreai beutazó forgalom növelése, tartózkodásuk meghosszabbítása, amelyet főként marketing megjelenésekkel kíván elérni az MT Zrt., valamint oktató és értékesítés ösztönző tréningeket szervez Dél-Korea szerte. A két ország a jövőben fokozottan kíván részt venni egymás szakmai vásárain, ezenkívül folyamatos kapcsolattartásban, és a piaci információk és utazási szokásokkal kapcsolatos információk cseréjében állapodtak meg.

Magyarország, mint romantikus úti cél megjelenítése a koreai utazók számára az MT Zrt. egyik célkitűzése, ezért a koreai utazási irodákkal együttműködve támogatja a termékfejlesztést, annak érdekében, hogy a távol-keleti vendégek igényeire szabott szolgáltatásokkal még inkább felkeltsük hazánk iránt az érdeklődést. Mindemellett a szervezetek közösen lépnek fel amellett, hogy Magyarország Dél-Koreából is könnyen megközelíthető legyen, így egyhangúlag támogatják a közvetlen légi összeköttetés létrejöttét.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: az MT Zrt. kiemelt figyelmet fordít a nagy lehetőségeket kínáló dél-koreai piacra, ennek érdekében helyi képviselet nyitásáról szóló tárgyalásokat kezdeményezett. Dr Faragó Péter elmondta: a két ország turisztikai együttműködésétől nemcsak a beutazó forgalom, hanem a tartózkodási idő és a vendégköltés növekedése is várható. Hozzátette: bíznak abban, hogy a szervezetek közös tevékenységük révén hatékonyan hozzájárulnak a Szöul-Budapest járat elindításához is.

Magas szintű szakmai tárgyalások, tanulmányutak, sajtómegjelenések, koreai nyelvű honlap és kiadvány Magyarországról – többek között ezeket az eszközökkel működik közre a Magyar Turizmus Zrt. a dél-koreai turisták megnyerése érdekében. A nemzeti turisztikai marketingszervezet vezetősége január végén – a Budapest Airport képviselőivel közösen – már folytatott tárgyalásokat Dél-Koreában, amelyek fókuszában szintén a Magyarországra irányuló turizmus élénkítése és a közvetlen légi összeköttetés megteremtése állt. Több légitársaság képviselőivel zajlottak egyeztetések és számos utazásszervező irodát is felkerestek. A megbeszélések eredményeként több iroda is tervezi, hogy kínálatát magyarországi utakkal bővíti a közeljövőben.

A nagyközönség figyelmét a Koreai Kulturális Központtal együttműködve új koreai nyelvű honlappal (http://kr.gotohungary.com) és kiadvánnyal igyekszik felkelteni a Magyar Turizmus Zrt.

Szintén a turisztikai üzleti kapcsolatok fejlesztését kívánja segíteni az a tanulmányút, amelynek keretében a héten egy hétfős dél-koreai túraszervező csoport érkezik hazánkba a Magyar Turizmus Zrt. meghívására. Az utazási szakemberek személyesen is megismerkedhetnek hazánk turisztikai kínálatával, továbbá magyar szolgáltatókkal építhetnek üzleti kapcsolatokat. A delegáció az Utazás Kiállításra is ellátogat majd, ahol szintén lehetőségük nyílik szakmai megbeszélések folytatására a dél-koreai turisztikai piacon érdekelt magyar kis- és középvállalkozások képviselőivel.

A Koreai Köztársaságból 2015-ben több mint 106 ezer vendég érkezett Magyarországra, akik több mint 143 ezer vendégéjszakát töltöttek el hazánk kereskedelmi szálláshelyein a KSH adatai szerint. A tavaly regisztrált vendégéjszakák száma közel 11%-kal haladta meg az előző évi adatot.