Nemzetközi Idegenforgalmi és Vendéglátói Konferencia 2020

Nemzetközi Idegenforgalmi és Vendéglátói Konferencia 2020

Nemzetközi Idegenforgalmi és Vendéglátói Konferenciát szervez a PKE az Egri Egyetemmel közösen 2020. február 27-28-án, melynek középpontjában a „Globális gazdasági fejlődési trendek és a turizmus helyi lehetőségei” áll.

A konferencia időpontja 2020 február 27-28 és helyszíne Nagyvárad (Oradea), Románia.

A konferencia témája

A turizmus szerepe a gazdasági növekedésben egyre fokozódik a gazdasági, illetve társadalmi globalizáció és digitalizáció során. A kormányok egyre nagyobb állami támogatásokat fordítanak turisztikai iparágaik fejlesztésére, versenyelőnyt teremtve azon üzleti szervezeteiknek, melyek ebben a gazdasági ágazatban működnek.

A hagyományos turisztikai termékek és szolgáltatások, illetve vendéglátási szokások mellett új lehetőségeket fejlesztettek ki a szabadidős- és hivatásturizmus igényeinek kielégítésére. Az ágazat bővülése a gazdasági fejlődésre gyakorolt pozitív hatásai közepette negatív környezeti és társadalmi externáliákat indított el.

A globális hatások mellett a lokális erőforrások turisztikai értékesítése is kérdéseket vet fel. A kelet-közép európai országok számos régiójában a rendszerváltás után fordult a helyi szereplők érdeklődése a turisztikai erőforrások felhasználása felé.

Számos turisztikai fejlesztés történt ezen a területen, helyenként kiugró fejlődés mérhető. Az viszont, hogy mekkora szerepet tölthet be az ágazat a lokális gazdaságban, hosszútávon milyen mértékben tervezhetnek gyors növekedéssel az ágazat szereplői és milyen veszélyek jelennek meg a növekedéssel együtt, az még nyitott kérdés maradt.

Nemzetközi Idegenforgalmi és Vendéglátói Konferencia

2020 február 27-28.
Partiumi Keresztény Egyetem
Primăriei utca 27 (str. Primăriei nr. 27)
Nagyvárad (Oradea), Románia

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .