Új brand a 4 ÉVSZAK

Az innovációiról közismert, mátrafüredi High-Tech Sportok Bázisa az év elején új arculattal áll a nagyközönség elé. A 4 ÉVSZAK márkanév alá rendezett turisztikai attrakció-család több, mint a korábbi egységek együttes megjelenítése. Az új brand-ernyő egy következő szint a közkedvelt HSB fejlesztése terén.

Az új arculat, amely az elkövetkező időszakban meghatározza majd a 4 ÉVSZAK brandet, felidéz néhány fontos, a vállalkozás mai egyéniségét alapjaiban meghatározó momentumot: idén lesz 11 éve, hogy a HSB tulajdonosai az első segwayekkel elkezdték a túrák szervezését Mátrafüreden MátraSegway néven.

2010-ben már Mátra Túraként emlegették őket, 2011-ben Hegyi Sportok Bázisára változott a név, ami majd néhány évre rá – a normafai, a hévízi és balatonfüredi bázisok megnyitásával – High-Tech Sportok Bázisára módosult. 2016-ban megnyitották a 4 Évszak – Palóc Bistorantot, majd tavaly a 4 Évszak Hegyihotelt.

2020-ra teljesen letisztult az új brand, amely alá a 4 ÉVSZAK High-Tech Sportok Bázisa, a 4 ÉVSZAK Palóc Bistorant, a 4 ÉVSZAK Hegyihotel* Mátraháza és a későbbiekben (2021) 4 ÉVSZAK Hegyihotel** Mátrafüred fog tartozni.

4 évszak logo

Az új logóban az eredeti 4-es, a mátrafüredi bázis tetején látható, amelyen keresztül feltűnik a Mátra. Az „M” mint Mátra rajzolódik ki Magyarország két legmagasabb hegyét (Kékes, Galya) stilizálva. Az M” mint Magyarország és „M” mint római 1000-es (Kékestető: 1014 m) is asszociálható. Egy szigorú arc is kirajzolódik a háttérben, ami arra utal, hogy itt mindig a hegy az úr, ebből következően a természetnek meg kell adni a tiszteletet. A színek: narancs (nyár, ősz, nap), zöld (tavasz, erdő), fehér (hó, tél), szürke (ősz, tél, andezit, pala).

A 4-esben látható a kereszt, a „V” és az ÉSZAK is, ami az extrém szélsőségekre utal. A logóban megtalálhatók a hegyszirtek, a dombok, a lejtők ábrázolásai, a szabadság, és az, hogy a brand-tulajdonosok képesek mindig „a dobozon” kívül gondolkodni.

A szervezeti egységek szépen kiegészítik ezt az elsőre aszimmetrikus ábrázolást, ami új SZIMBÓLUMOT hoz létre.

Oczela T.