2012-ben nem lesz SzeptEmber Feszt!

Szerkesztőségünk az alábbi értesítést kapta, a SzeptEmber Feszt szervezőitől, amelyet ezúton szó szerint közreadunk, azzal a céllal, hogy mindenki levonhatja a tanulságokat belőle, hogyan becsülik meg azt, aki évek óta sokat tesz a magyar gasztronómia sikeréért.

 

{module 221}

„Az évnek ebben az időszakában már megszokottá vált, hogy megküldjük hírlevelünket. Most sincs ez másképp! De! Sajnos a helyett, hogy a versenyekre várnánk a jelentkezésüket, ízelítőt adnánk a Pörköltek Tere kínálatából vagy éppen a koncertekre hívnánk fel a figyelmüket, arról kell tájékoztassuk, hogy idén nem kerül megrendezésre a SzeptEmber Feszt. 

Kényszerű döntésünk oka, hogy mindenféle előzetes hivatalos értesítés hiányában, az elmúlt hét végén döbbentünk rá, hogy a Népligetben, a rendezvény központi részén keresztül vezető úton Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából – az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával – csatornaépítési munkálatok folynak. A projekt befejezési határideje 2012. október 31., így a helyszín a rendezvény ideje alatt is munkaterület, 6-8 m mély árkokkal, munkagépekkel és építési anyagokkal. Tárgyalásokat folytattunk a beruházó és a kivitelező képviselőivel, hogy találjunk egy – minden fél számára – megnyugtató megoldást, mely nem hátráltatja a munkálatokat, de lehetővé teszi a program megszervezését is.

Áttekintve a felmerült lehetőségeket és a beruházás ütemezését, sajnos nem sikerült olyan eredményre jutnunk amely megengedi, hogy a fesztivál megrendezésre kerüljön. Úgy gondoljuk, hogy sem a rendezvény színvonala, sem a hírneve nem teszi lehetővé azt, hogy olyan kockázatot vállaljunk ami bizonytalanná teszi a SzeptEmber Feszt jövőjét. Nem vállalhatjuk, hogy a közönség az önfeledt szórakozás és pihenés helyett egy balesetveszélyes építési területen lévő, inkább csak bosszúságot okozó esemény részese legyen. 

Jelenleg Bennünk is kavarognak az érzések! Hiszen az elmúlt egy évben barátainkkal, partnereinkkel azon dolgoztunk, hogy az idei SzeptEmber Feszt is tartalmas programokkal, fergeteges koncertekkel, kulináris élményekkel várja a közönséget a Népligetben. Mindeközben, természetesen örülünk annak, hogy a Népliget és egyben Budapest a beruházás eredményeképpen fejlődik. 

Köszönjük mindenkinek az eddigi segítségét, együttműködését, részvételét és érdeklődését! Szeretnénk továbbra is számítani Rátok/Önökre! Bízunk benne, hogy az egyéves kihagyás után, 2013-ban folytatódik a már több mint egy évtizedes hagyomány és mindenki jól fogja érezni magát a 14. SzeptEmber Feszten. 

2013. szeptember 6-8. között újra SzeptEmber Feszt a Népligetben!”

{module 221}