Andalúz gasztro-molekulák és 35 magyar séf esete a spanyol sztárszakácsal

Andalúz gasztro-molekulák és 35 magyar séf esete a spanyol sztárszakácsalAz Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda (Extenda) és a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület (Lucullus BT) jóvoltából immár harmadik ízben látogatott el Magyarországra igazi andalúz sztárséf, hogy egynapos mesterkurzust tartson 35 magyar séf számára a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában.

Miguel Ángel Benjumea Loro kiváló tapasztalatokat szerzett egy 2 Michelin csillagos étteremben, az El Bulli luxushotelében, jelenleg pedig nemzeti/nemzetközi tanácsadóként, oktatóként dolgozik.

A teltházas eseményen a hazai mesterek a gyakorlatban is megismerkedhettek a MOLEKULÁRIS GASZTRONÓMIA legújabb ételkészítési technikáival, trendjeivel, alapanyagaival (pl. „xantán gumi”, „optika és textúra”, „kakaóvaj-olívaolaj emulzió”, „olívaolaj dara” és „szferifikáció”, amelyek használata Magyarországon ma még meglehetősen ritka.

Andalúz gasztro-molekulák és 35 magyar séf esete a spanyol sztárszakácsalAz ételkészítés során ismét találkozhattunk az andalúz nemzeti alapanyagokkal: a serrano sonkával, az olívolajjal, borecettel, sherryvel vagy éppen az olajbogyóval.

Az eseményen jelen volt Pablo Leira, az Extenda-Sevilla élelmiszeripari területért felelős promóciós igazgatója, és Miguel Angel Benjumea Loro, aki molekuláris- és csúcsgasztronómiai paellakészítési bemutatót is tartott Kovács Lázár magyar sztárséf segítségével.

A rendezvényt andalúz élelmiszerek bemutatója, és kóstoltatása is színesítette, melyen a következő forgalmazócégek vettek részt: Egresits Bros Kft., Famba Kft., Féda Kft., I.F.D.T Kft., König-Trade Kft., Maresi Foodbrker Kft., Nowaco Hungary Kft., Vámunió Kft., Zwack Unicum Nyrt.