Basilicus BORkulTÚRA Központ

tokaji borvidék2013 első felében nyílik meg a tokaji régió első, teljes körű turisztikai szolgáltatásokat és információkat nyújtó modern turisztikai létesítménye. A Basilicus BORkulTÚRA Központ megvalósításához kapcsolódó  projekt az ÉMOP-2.1.1/C-11 pályázat keretében közel 49 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott turisztikai szolgáltatások fejlesztésére. A régió új borturisztikai központja meghatározó szerepet kíván betölteni tokaji borrégió népszerűsítésében és hazai borkultúra formálásában.

{module 221}

„Éld újra Tokajt!” – Ezzel a szlogennel nyílik meg jövőre a Basilicus BORkulTÚRA Központ, melynek kiemelt céljai közé tartozik, hogy teljes körű turisztikai szolgáltatásain, valamint tematikus bortúráin keresztül bemutassa a borfogyasztóknak Tokaj-Hegyalja ősi történeteit és hagyományait, a régió jelenét és múltját, valamint a valódi kézműves borkészítés kultúráját. A Központ fő profiljának a minőségi, komplex bortúrák szervezését tekinti, és célja, hogy a régió legkiválóbb borászatait összefogva, hiteles útmutatást adjon a Tokajba érkező vendégeknek.

„A Basilicus BORkulTÚRA Központ célja, hogy a legkiválóbb tokaji borászokkal közösséget alkotva, a bortúrákon keresztül egyedülálló élményt nyújtson a borkedvelőknek és tokaji régió hagyománya iránt érdeklődőknek. Küldetésünknek tekintjük, hogy a hozzánk ellátogató vendégek megismerhessék Tokaj elfeledett vagy kevésbé ismert arcát is, és minél hamarabb visszatérjenek hozzánk” – mondta Basa Richárd, a Basilicus BORkulTÚRA Központ projekt vezetője.

A Basilicus BORkulTÚRA Központ a minőségi tokaji borkóstolás első, teljes körű szolgáltatásokat és információkat nyújtó modern turisztikai létesítménye. A Basilicus küldetése, hogy aktívan részt vegyen Tokaj újra felfedezésében és meghatározó szerepet töltsön be a hazai borkultúra formálásában.

{module 221}