Bezáratták a legrosszabb budapesti éttermet

A média hírverése és az önkormányzat fellépése együttesen vezetett ahhoz, hogy bezárt a város három legrosszabb minősítésű étterme. A turisták egymást mentik meg a „lehúzós”  helyektől.

Frizzante étterem

„Műszaki okok miatt zárva”, áll a kiragasztott cetlin a Dorottya utcai Frizzante étterem ajtaján. A műszaki ok valójában a közösségi média, amelynek egy hónap alatt sikerült felszámolnia a város egyik leggátlástalanabb turistafosztogató vendéglőjét. Az első beszámoló május 14-én jelent meg egy népszerű fogyasztóvédelmi blogon, és az esetleírás mellé egy 73 700 forintos számla fényképét is mellékelték. A borsos összeg nem egy tízfogásos lakoma ára volt, csupán 2,5 deciliter tokaji aszú, két koktél és egy kupica pálinka került ennyibe. A beszámolót felkapta a sajtó, országos botrány kerekedett, és Rogán Antal belvárosi polgármester felkérte az épület tulajdonosait, hogy mondják fel a bérleti szerződést a Frizzantéval, akik eleget tettek a kérésnek. Június közepére az étterem ajtajára lakat került.

Mindez azonban nem történhetett volna meg a legnagyobb internetes utazási honlap, a Tripadvisor nélkül. Az ottani beszámolók tették ugyanis egyértelművé, hogy nem egyszeri esetről, hanem az étterem rendszeres gyakorlatáról volt szó.

A Váci utcai Galilei éttermet szintén a Tripadvisor adatai alapján minősítette a 444.hu portál nemrégiben Budapest legrosszabb éttermének. A cikksorozat után – szezon közepén – a vendéglő bezárt, a hasonlóan gyatra megítélésű Café Pertu ajtajára ugyancsak lakat került.

„A Galilei étterem és a Pertu Café terasz létesítésére vonatkozó közterület-használati engedélyét körülbelül két héttel ezelőtt az V. kerületi önkormányzat visszavonta. A három étteremmel kapcsolatos panaszok nem hozzánk, hanem az V. kerületi rendőrkapitányságra érkeztek. A Galilei esetében konkrét panasz nem volt, a Frizzante esetében viszont – a rendőrségen keresztül – négy panaszról van tudomásunk. A Pertuban és a Galileiben a kerület jegyzője helyszíni ellenőrzést rendelt el, melynek eredményeként értesítettük a fogyasztóvédelmet arról, hogy egyik helyen sem kielégítő az ártájékoztatás”, tájékoztatta a Heti Választ Zalka Szilvia, az önkormányzat sajtóreferense.

A három Váci utcai hely mellett a budapesti vendéglátás legalját a közösségi értékelés szerint a Szent István téri Montmartre, a Vigadó utcai Bella Italia fagyasztott pizzái és a Korzó 1990-es évekbeli időkapszulaként működő thai étterme (Sala Thai Rim Naan) jelenti – e helyekről gyakorlatilag senkinek nincs egyetlen jó szava sem.

/hetiválasz/
fotó: szeretlekmagyarorszag.hu