Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntő eredmenyek

Bocuse d'Or utánpótlásverseny döntő

Október 18-án, vasárnap került megrendezésre a Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntője a METRO Gasztroakadémián. A 12 fiatal szakácsnak két feladatban – egy számukra már ismert versenytémával: Saláta bevert tojás és baguette, illetve egy titkos nyersanyagkosár (lazac és zöldségek) tartalmából a helyszínen összeállított főétel és mártás elkészítésével kellett összemérnie tudását.

Bocuse d'Or utánpótlásverseny döntő

A konyhában Bíró Lajos és Tóth Gábor pontozta a versenyzők munkája során látott racionális anyagfelhasználást, összeszedettséget, a szakszerűséget és a tisztaságot, míg a kóstolás során Arnold Károly, Bakcsy Árpád, Bősze Ákos, Hamvas Zoltán, Nyíri Sándor /Szása/, Varjú Viktor és Vomberg Frigyes értékelte a versenymunka ízét, textúráját, prezentációját, valamint azt, hogy a fogás mennyire felelt meg a Bocuse d’Or szellemiségének.

Az utánpótlás verseny végeredménye a következőképpen alakult:

I.helyezett: Szabó Kevin – Onyx Étterem
II.helyezett: Barna Zsanett – Onyx Étterem
III.helyezett: Szász Kristóf – Bock Bisztró

Különdíj: Sándor Lőrinc – Kistücsök Étterem

Az első három helyezettnek kiosztott értékes tárgyi ajándékok mellett a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület kezdeményezésére az utánpótlás verseny során legkiemelkedőbben teljesítő szakács(ok)nak lehetősége nyílhat arra, hogy a Bocuse d’Or verseny keretében szerephez jusson a versenyben megmérettető séf oldalán. Mellette társai, a további, a Bocuse d’Or európai döntője kapcsán felmerülő feladatok teljesítése alkalmával szintén szereppel bírhatnak, akár a kontinentális döntőn versenyző csapatok második segítőjeként.

A Bocuse d’Or magyarországi versenyfolyamatában a következő állomás a 2015. december 13-i selejtező lesz.