Csodálatos Kávé

kávéfőző gép gyártók, a kávé forgalmazók, a kávés porcelánokat értékesítők, valamint maguk az ördög italát készítő  baristák találkozójaKözel 40 kiállító jelentkezett arra az áprilisi rendezvényre, amelynek a szervezők a Csodálatos Kávé címet adták. Első ízben találkoznak együtt Budapesten a nemzetközi kávépiac meghatározó szereplői. A kávéfőző gép gyártók, a kávé forgalmazók, a kávés porcelánokat értékesítők, valamint maguk az ördög italát készítő baristák.

A hazai nagy kávébeszállítók közül részt vesz a Caffé Perté, a Bravos, a Pellini, a Mauro, a Semiramis, a Pasco, valamint a Lamborghini és a Nestlé. Egyes felmérések szerint a magyar felnőtt lakosság 80%-a naponta iszik kávét. Átalakultak a kávézási szokások is, az egykori hajdan volt szimplából és duplából kinőtt a capucchino, a melange, a bécsi kávé, ír kávé és társai. A választék szinte beláthatatlan és csak a fantázia szab határt.

A rendezvény fő kísérő eseménye a VI. Magyar Barista Bajnokság, amelynek szintén a Hungexpo ad helyszínt. A versenyzők a tejes kategória mellett az alkoholos kávékoktélok kategóriájában, valamint a török kávékészítésben mérik össze tudásukat. A bajnokság nyertese egyben jogot szerez arra, hogy részt vegyen a 2010. júniusában Londonban megrendezendő világbajnokságon.

További információ:
Magyar Kávétársaság Kft.
Telefon/Fax: 06-1/205-3805