Ehető ezüsttel csábít

A kézzel készült, különleges, „személyre szabható” táblás csokoládé, a chocoMe újabb izgalmas termékfejlesztést hajtott végre – 2013. februárjától feltétei közt ugyanis az ehető 23 karátos aranypelyhek után elérhetővé tette az „ehető ezüstöt” is.

Ehető ezüsttel csábít

„Tudomásom szerint itthon még elég ritka, a táblás csokoládékon pedig egyenesen egyedülálló az ezüstfüst-lemezek, mint dekoráció használata” – mondta el Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa.

„Sokan viccelődtek azzal, hogy a „barátnőm nem szereti az aranyat, de az ezüstöt igen” (persze nem csokoládéfeltétként), mi viszont úgy gondoltuk, hogy kipróbáljuk ezt a feltétet is csokoládéinkon. A helyzet ugyanakkor nem volt könnyű. Mivel az ehető ezüst nem rendelkezik semmilyen ízzel, ezúttal a vizuális elrendezés játszotta a főszerepet a táblák kiválasztásánál, valamint azon is igyekeztünk, hogy egy közkedvelt nemesfém mellé hasonlóan nemes, hozzáillő feltéteket társítsunk” – tette hozzá Mészáros Gábor.

Az ezüst egészségre gyakorolt jótékony hatását már az ókorban élő görögök is felismerték: széleskörű, természetes antibiotikumként is használták a gazdagság szimbóluma mellett.

Fertőtlenítő hatását ma is széles körben használják az élet legkülönfélébb területein.