Főzz úgy, mint a profik!

Napjainkban viharos gyorsasággal nő a gasztronómia iránt lelkesedők száma, sokan és örömmel töltik szabadidejüket főzéssel, új receptek kipróbálásával. Remek alkalom ehhez, ha egy igazi profitól leshetünk el fortélyokat, trükköket. Ehhez van egy kitűnő javaslatunk: mostantól ugyanis a Paris Budapest Restaurant minden hónapban egyszer megnyitja konyhájának kapuit és tematikus főzőkurzusok keretein belül, igazi luxuskörülmények között avatja be a vállalkozó kedvűeket a főzőtudomány alapjaiba. A házigazda a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda mesterszakácsa, Andreas Mensch.

{module 221}

A Paris Budapest Restaurant lélegzetelállító kilátást nyújtó gourmet étterem Budapest szívében, mely az év minden napján francia és magyar ínyencségekkel várja vendégeit. A napi menün és szálloda tematikus hetein kívül azonban ez év eleje óta egy igazi különlegességgel készül a szálloda főszakácsa azon vendégek részére, akik nem csak élvezni szeretik az elkészített ételek ízharmóniáját, hanem szívesen részt is vesznek azok elkészítésében a milliónyi titkot rejtő konyha ajtaja mögött. 

Az étterem idén már többször volt helyszíne különböző tematikájú főzőkurzusoknak, ahol a legjobb szakemberektől leshettek el a résztvevők különböző  fortélyokat, a szezonhoz és alkalomhoz illő legínycsiklandóbb menüsorok elkészítése során. A lelkes kukták próbálkozhattak már Valentin napra, avagy tavaszra hangolt menüsorokkal, melyek elkészítését játszi könnyedséggel mutatja be a szálloda mesterszakácsa, Andreas Mensch, aki kiváló tapasztalatokkal rendelkezik. Főszakácsként az Egyesült Államokban, Moszkvában és Lettországban is elismerést vívott ki magának, mielőtt hazánkba érkezett. Andreas lépésről lépésre magyarázza el a konyhában még kezdő, vagy már éppen profi résztvevőknek azokat a trükköket és díszítési praktikákat, mellyel az étel különlegessé és egyedivé tehető. 

Az étterem szeretné, ha ez a jól indult hagyomány folytatódna, és a háziasszonyokat, párokat vagy éppen lelkes fiatalokat bevezethetné a főzőtudomány ismeretlen, ámde annál csodálatosabb világába. 

A következő időszakban ezekre a főzőkurzusokra kerül sor a Paris Budapest Restaurant-ban: 
Április 20. Húsvéti menüsor
Május: Eper és Spárga menüsor
Június: Barbecue főzőkurzus 

Szemezgetve a résztvevőknek szánt menüsorokból hamarosan tehát bárki megtanulhatja, hogyan kell zöldfűszerrel pácolt perces steak-et készíteni, hogyan kell spárgakrémlevest grillezett tengeri fésűkagylóval díszíteni, és mi a tökéletes egyveleg a fehércsokoládés málnatortához. Ne féljünk hát újat tanulni, legyünk merészek és merjünk belevágni a főzőtudomány lényegébe, hogy aztán profi módjára láthassunk vendégül bárkit az év bármely időszakában!
Bon appétit!

{module 221}