e-vonatjegy

Máv Start Zrt.Érdemes a tavaszra várni, március végén jelentős állomásához érkezett a MÁV-START Zrt. egyre népszerűbb, kényelmi szolgáltatása: jelentős mértékben bővült az interneten is megvásárolható nemzetközi vasúti menetjegyek köre – derül ki a társaság közleményéből. A www.mav-start.hu oldalon működő e-ticket rendszerben már eddig is elérhető országok – Ausztria, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Németország  és Románia – online kínálata további városokkal egészült ki, ezentúl Svájcba, Szerbiába, Szlovéniába és Horvátországba is vásárolhatnak már az utasok sorbanállás nélkül menetjegyeket.

{module 221}

További újdonság, hogy az online rendszerben – a vonatokon rendelkezésre álló szolgáltatásoknak megfelelően – már fekvő- és hálókocsiba is megválthatók a jegyek az eddigi ülőhelyeken túl. Ez a szolgáltatás lehetőséget ad az utasoknak arra, hogy egy hosszú, nemzetközi út után is kipihenten érkezzenek meg a célállomásokra, ebben az esetben még szállásköltségre sem kell költeniük. 

A itt megváltott, nemzetközi viszonylatokra szóló jegyeket a belföldihez hasonlóan az ország egész területén, a nagyobb városokban elhelyezett internetes jegykiadó automatáknál lehet kinyomtatni a fizetéskor kapott tíz számjegyű kód beütésével. 

Az e-ticket rendszer fejlesztése folyamatos, a kedvező tapasztalatokra alapozva a vasúttársaság tervei szerint áprilistól már Olaszországba is megvásárolhatják az utasok a menetjegyeket az internet segítségével – írja a közlemény.

{module 221}