A gasztrovilág összefog a fedél nélküliekért

A TableFree létrehozta a „Haszon Kártya” elnevezésű  kedvezmény kártyáját. Az ezt megvásárlók akár fél áron is fogyaszthatnak a TableFree partneréttermeiben, és egy összefogással még a fedél nélkülieken is segítenek a kezdeményezéssel.

Haszonkártya sajtótájékoztató

A kártya jótékony célt is szolgál, hiszen a cég minden kártya megvásárlása után 15% adományt ajánl fel a Magyar Vöröskereszt humanitárius tevékenységének támogatására.  A befolyt adományokból a fedél nélkül élők étkeztetését segíti majd a Vöröskereszt.

A TableFree Kft. 2011-ben alakult. Fő weboldala, a tablefree.hu segítségével a vendégek közvetlenül foglalhatnak asztalt több mint 130 budapesti étteremben. A honlap látogatottsága meghaladja az évi 100 000 főt. Facebook oldaluknak 15 000 lájkolója van. A TableFree évente kétszer rendezi meg a népszerű Éttermi Napok rendezvényt.

„Izgalmas feladat számunkra a Haszon Kártya fogalmának bevezetése Budapest gasztronómiai piacán”- mondta Alex Van Damme, a TableFree Kft. egyik alapítója. “Büszkék vagyunk arra, hogy a Magyar Vöröskereszt civil partnerként csatlakozott ehhez a programhoz.  Így a Haszon Kártya programban szereplő éttermek is részesülhetnek abban az örömben és megtiszteltetésben, hogy hasznos jótékony célokat támogatnak a Magyar Vöröskereszten keresztül, ezzel az ország lakosságát, a helyi közösségeket is segítik – tette hozzá a cégvezető.”

„Nagy öröm számunkra, hogy a számunkra eddig ismeretlen gasztro terület résztvevőit is bevonhatjuk támogatóink körébe” – emelte ki Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója a Marriottban rendezett sajtótájékoztatón, szerdán. „A beérkezett adományokból a fedél nélkül élők étkeztetését segítenénk. Szociális ellátórendszerünk ezen szegmensében, éves szinten mintegy 700 ezer adag étellel segítjük a rászorulókat. Évről-évre egyre magasabb élelmiszerárak mellett kell, hogy gazdálkodjunk, intézményeink egyre nehezebb helyzetben vannak, így minden támogatási lehetőséget meg kell ragadnunk.” – hívta fel a figyelmet a humanitárius szervezet igazgatója.

A gasztrovilág összefog a fedélnélküliekért

A Hotel Mariottban  lezajlott sajtótájékoztató résztvevőinek több meglepetéssel is készültek. Ott volt Kozmann György olimpikon kenus, aki egy látványos gasztroshow keretében együtt főzött Harsányi Antallal és Tamás Józseffel, a Marriott konyhafőnökeivel. A sajtótájékoztató résztvevői egy „Haszon Kártyát” kaptak ajándékba.

A Haszon Kártya megvásárlói jelentős kedvezménnyel fogyaszthatnak Budapest több híres és elegáns éttermében. A Kártya ára 5000 Ft, mely egy évre 20-50%-os kedvezményt biztosít a Table Free partneréttermeiben. Ez azt jelenti, hogy a kártya ára a tulajdonosnak akár egy-két étteremlátogatás után megtérül, és egész évben jelentős mértékű megtakarítást érhetnek el a kártya használatával.

A Kártyaprogramban résztvevő éttermek

A Haszon Kártya programban résztvevő éttermek jelenleg a következők: Takebayashi Restaurant, Central Bistro, Spinoza Café, Marquis de Salade, Chez Daniel, Bistro 181 Provence, Don Leone, Mechwart Bisztro,  XO Bistro, Vén Hajó, Tacos Locos, Riso, Peppers Marriott, Paris-Budapest Restaurant, Oleo Pazzo Courtyard Marriott, nU Bisztro, Negro Restaurant, Nádor Magyaros Bor étterem, Margit Kert étterem, Krizia Ristorante, Kaltenberg restaurant, Fuji Japanese restaurant, Café Dorottya, Bocanova Étterem, Chagall Café and Restaurant, Borssó Bisztro, and Café Alibi. Ezek az partnerek Budapest legvonzóbb éttermei között szerepelnek, és a városban található nemzeti konyhák legtöbbjét felvonultatják. A részvételhez az étteremnek legalább 20%-os kedvezményt kell biztosítania, azonban a legtöbb étterem ennél nagyobb kedvezményt ajánlott fel. A résztvevő éttermek promóciós lehetőséget és népszerűségük növekedését remélhetik a TableFree Kft-től a programban való szereplésért cserében.

Bővebb információ:
www.haszonkartya.hu
www.voroskereszt.hu

Fotó: Steiner Gábor